10 Aralık 2010 Cuma

ODI Serisi, 5. Maç, Hindistan 107/2 -Yeni Zelanda 103 Hindistan 8 wicket farkla kazandı

Yeni Zelanda 103 (Styris 24, How 23, Ashwin 3/24) Hindistan 107/2( Patel 56, Yuvraj 42)

Yeni Zelanda, yeni bir 'whitewash'tan, yani galibiyetsiz kapatılan seriden kurtulamadı ve son maçı da kaybederek, Hindistan turundan 5-0'la yenik ayrıldı.

Chennai'de para atışını kazandıktan sonra hücum yapmayı seçen Yeni Zelanda, kararın bir yarar getirmediğini görecekti. Hindistan aslında yolu, daha powerplay overları olarak geçen ilk 10 overda yarıladı. İlk overda Martin Guptill çıktı, hızlı bir başlangıçla, mümkün olduğu kadar fazla sayı almaya bakan Nathan McCullum'ı da Nehra LBW'yle yakalattı. Bulduğu boundarylerle takımı biraz olsun moralli tutmaya çalışan Jamie How, uzun süreli bir ortak bulamadı. Normalde çok iyi bir vurucu olmasına rağmen, normalden erken girdiğinde etkinliğini kaybeden Ross Taylor da ilk 10 overda çıkanlar arasındaydı. İlk 10 overda Yeni Zelanda 47/3'teydi.

Bu seriler boyunca Yeni Zelanda'nın, hep çabuk dağıldığı bölümler görmüştük. Bazen ilk, bazen orta sıralarda çabuk düşen wicketlar takımın maç kazanmasını engelledi fakat bugün farklı olan, hemen hemen devrenin hiçbir bölümünde direniş gösterememeleriydi. Hele hele Hindistan'ın falsolu atıcıları devreye girdikten sonra, koşu oranı iyice düştü ve sonunda 7 overlık bekleyişin ardından Yuvraj Singh, Jamie How'ı 23'te çıkardı. 1 over sonra Ashwin Styris'i alınca, Yeni Zelanda'nın 100'e bile ulaşması tehlikeye girdi. Bundan sonrası kendiliğinden geldi ve bir Twenty20 maçında bile çok düşük bir skor olan 103, Yeni Zelanda'nın 11 vurucusu tarafından ortaya konulabilen sayıydı.

İkinci devreye spinnerlarla başlayan Yeni Zelanda, Vettori ve Nathan McCullum'ın Gambir ve Kohli gibi, Yeni Zelanda'yı çok zorlamış iki oyuncuyu erken çıkarması az da olsa umut verdi. Fakat sonradan gelen Yuvraj Singh ve Parthiv Patel durumu kontrol altına aldılar. Yeni Zelanda'nın hızlı atıcı kullanmadığı devre, erkenden bitti ve Hindistan testlerindeki direnişiyle şaşırtan Kiwiler, Dünya Kupası evsahibi Hindistan'a yaptıkları turdan hüsranla döndüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder