5 Aralık 2010 Pazar

The Ashes,2. Test,3. Gün İngiltere 551/4 Avustralya 245

İngiltere 551/4(Pietersen 202*, Cook 148, Harris 2/84) Avustralya 245(Hussey 93, Haddin 56, Anderson 4/51)

Yağmurla erken biten üçüncü günün galibi, yine İngiltere, hatta Kevin Pietersen'dı. Geçen yaz formu epeyce tartışılan, County Kriketle ya da köklerine yani Güney Afrika'ya dönerek bulmaya çalıştığı formu sonunda yakaladığını gösterircesine, 200'ü aştı.

İlk seansın ilk önemli olayı, elbette ki Pietersen'ın çabucak 100'ü bulmasıydı. Bu sıralarda, Ricky Ponting'in başrol oynadığı kritik fielding hataları dikkat çekti. İlk seanstaki tek wicket, Ryan Harris'ten geldi. Alastair Cook'un sopasına temas eden topu, yerde yuvarlanarak yakalayan Brad Haddin iyi iş başardı. İlk testte hat-trick yapan Peter Siddle, bu kez Pietersen'a moral vermenin ötesinde bir şey yapamadı. İlk seansın sonlarına, Paul Collingwood'un da vuruşlara girmesiyle, İngiltere 400 barajını sadece 3 kayıpla geçti. Hemen ardından da İngiltere'nin maçtaki ilk atısı, Pietersen'dan geldi. Yemek arasına 449'la giren İngiltere, bu seanstaki hedefine ulaşmıştı. Pietersen da 150'yi geçmişti. Collingwood'sa, ikinci seansta half century arayacaktı.

Yemek arasından sonra Avustralya, her seans başında olduğu gibi, yine tek wicket aldı. Şaşırtıcı olmakla beraber Shane Watson, Paul Collingwood'u LBW'yle çıkardı. Sonraki dakikalarda Pietersen ve Ian Bell yollarına devam ederken, Avustralyalı rahatlacak bir gelişme yaşandı: Yağmur başladı. İngiltere çay arasına 551/4'le giderken hızlanan yağmur, son seansın oynanmasına izin vermedi. Avustralya'da günün nispeten başarılı atıcıları, en azından rakibi kısıtlamasıyla Ryan Harris ve biraz da Marcus North oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder