25 Aralık 2010 Cumartesi

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 4.Test, 26-30 Aralık 2010, MCG, Melbourne

Avustralya: Üçüncü maçta Perth’te İngiltere karşısında alınan galibiyetin anlamlı olabilmesi için bu maçı da kesinlikle almak zorundalar. Artık Ashes serisinde son 2 maç ve alınacak yenilgi Ashes’ın İngiltere’ye gitmesi demek olduğundan baskı her zamankinden daha fazla olacak. Perth’teki maçın dördüncü gününde parmağından sakatlanan kaptan Ricky Ponting’in oynayabilecek durumda olması bu hayati maç öncesi Avustralya’yı umutlandırdı. Ponting bir tek fielding yapılırken alışık olduğumuz yerden farklı bir yerde duracak. Perth’te çok tartışılan fakat son anda 4 hızlı atıcı seçilmesi nedeniyle ilk Test maçına çıkamayan Michael Beer burada şans bulacaktır çünkü burası 4 hızlı atıcının başarılı olabileceği bir yer değil, mutlak bir spinnera ihtiyaç var. Kariyerinde sadece 7 first class maçı oynamış ve MCG’de sadece bir maça çıkmış bir oyuncu için zor bir görevi üstlenen Beer, muhtemelen Peter Siddle’ın yerini alacak. Bana göre Beer’i oynatmak da, spinnera yer açmak için Siddle’ı kesmek de yanlış kararlar, bunların sonuçları da maçın gidişini doğrudan etkileyecek. Diğer oyuncular ise yerlerini koruyorlar. Ancak Perth’teki maçta fazla varlık gösteremeyen Phillip Hughes-Steven Smith ikilisi burada artık yerlerini hak ettiklerini kanıtlamalılar.

Muhtemel Kadro: Phillip Hughes, Shane Watson, Ricky Ponting, Michael Clarke, Michael Hussey, Steven Smith, Brad Haddin, Michael Beer, Mitchell Johnson, Ryan Harris, Ben Hilfenhaus

İngiltere: İlk iki maçın güzel anıları Perth’te gömüldükten sonra İngiltere, yediği şok tokadı sayesinde uykudan biraz olsun uyandı. Perth’e kadar Ashes’ı çantada keklik gören İngilizler bir kez daha Ashes için son ana kadar savaşmak gerektiğini de hatırlamış oldular. Özellikle Mitchell Johnson’ın vurucuları darmadağın etmesi İngiltere’nin bu en güvenilir grubunun kendisini sorgulamasını sağladı. Kevin Pietersen Perth’teki maçtan sonra Johnson’ın bu kadar etkili olacağını hiç tahmin etmediklerini ve onu hafife aldıklarını itiraf etti. Şimdi artık bütün bunların üstesinden gelmek zorunda olan İngiltere’nin en büyük sıkıntısı atıcılarda yaşanıyor. Atıcıların lideri James Anderson’ın sakatlığı, genç Steven Finn’in yorgunluğu sebebiyle kadroda bir değişiklik gerekiyor. Burada öne çıkan isim Tim Bresnan. Eğer Anderson oynayamazsa onun yerini alacak, ancak Anderson’ın oynama ihtimali yüksek olduğundan Finn’in yerine takıma girmesi daha mantıklı bir seçim. Perth’te wicket alamayan off-spinner Graeme Swann burada maçı kazandıracak en önemli silah. Eğer Swann Adelaide’deki gibi oynarsa galibiyet İngiltere’ye çok yakın olacakır.

Muhtemel Kadro: Andrew Strauss, Alastair Cook, Jonathan Trott, Kevin Pietersen, Paul Collingwood, Ian Bell, Matt Prior, Graeme Swann, Chris Tremlett, James Anderson, Tim Bresnan

Melbourne Cricket Ground, Melbourne: Burası için söylenecek tek bir şey var. ‘Her şeyin başladığı yer’. Kriket tarihinin ilk Test maçı burada Avustralya ve İngiltere arasında Mart 1877’de oynanmış ve maçı Avustralya 45 koşuyla kazanmıştı. Tabii o günlerde ortalama 4000-5000 seyirciye oynanan maçlar artık büyütülmüş ve Avustralya’nın en etkileyici sahası haline getirilmiş MCG’de ortalama 80000 kişiye oynanıyor. 1956 Melbourne Olimpiyatları için yeniden yapılan stadda son 10 yıl Avustralya sadece bir kez kaybetti (2008 Güney Afrika). Buranın ilginç özelliği yandaki fidanlıkta hazırlanan wicketın maçtan önce buraya yerleştirilmesi. Bu da takımlar için wicketın durumu hakkında fikir edinmeyi zorlaştırıyor. Karakteristik olarak burası yavaş bir wicketa sahip ve gün geçtikçe konumunda fazla değişiklik olmadığı için ilerleyen günlerde vurucu olmak çok büyük bir sorun yaratmıyor. Yine de son 8 yılda kurayı kazanan takımlar ilk olarak vurucu olmayı seçti. Bir de burası üstü kapalı yüksek tribünlerle çevrili olduğundan rüzgarın etkisi çok az ve kavisli atışları burada uygulayabilmek gerçekten uzmanlık istiyor. O yüzden iyi bir spin bowler burada tek başına maç kazandırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder