29 Aralık 2010 Çarşamba

Test Serisi: Güney Afrika 131&215-Hindistan 205&228, Hindistan 87 koşu farkla kazandı

Güney Afrika 131&215(Prince 39*,Smith 37,Sreensath 3-45,Khan 3-57)Hindistan 205&228(Laxman 96, Sehwag 32,Tsotsobe 3-43, Morkel 3-47)

Dün akşam yağan yağmurun ardından bugün hava temizlenmiş, güneş açmıştı. Tabi yağmur yağan gecelerin ertesindeki sabahlarda wicket almanın daha kolay olabileceği ihtimali düşünülerek, ilk overlarda heyecanlı bir şeyler beklemek gerekiyordu ve olayların gelişmesi için başlayan bekleyiş fazla uzun sürmedi.

Bu seride inişli çıkışlı grafik çizen ve wicket alabilmesi olumlu, kontrolü kaybetmesi olumsuz özelliği olarak ortaya çıkan Sreensath, Kallis'in wicketını alarak günün ilk bombasını patlattı. Dravid, taa serilerin başında 'bounce, yani çok zıplayan toplar planı Güney Afrika'ya ters tepecek' derken böyle bir şeyler mi kasetmişti acaba. Hemen ardından, serilerin kahramanlarından Harbhajan'ın tartışmalı wicketı geldi ve Hindistan'ın centuriondaki kabusu AB De Vİlliers oyun dışı kaldı. Güney Afrika için olumlu gibi gözüken tablo bir anda tersine dönmüştü. Boundary bulabilen Boucher da, yine tartışmalı bir kararla Davis tarafından oyun dışına gönderilince işler büsbütün zorlaştı. Wicketın kahramanı, bir önceki testte yokluğu epeyce hissedilen Zaheer Khan'dı. Aynı Zaheer, Steyn'i de 10'u göremeden gönderdi. Yemek arasına da 182/7'yle girilirken Güney Afrika'nın alması gereken koşu halen 100+ noktasındaydı. Seans başları, hep Hindistan'a iyi gelmişti ve bugün de öyle oldu. Paul Harris de oyuna veda ederken, Hindistan'ın belki de galibiyet yolunda tek derdi olarak Ashwell Prince kalmıştı. Fakat tek başına ortana konan bu gayret yeterli değildi ve serilerin şanssız olarak nitelendirilen adamı Ishant Sharma'nın aldığı iki wicketla, Hindistan rahat bir galibiyete ulaştı ve seriyi eşitleid. Belirleyici son maç, Cape Town'da oynanacak ve ayın 2'sinde başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder