26 Aralık 2010 Pazar

Yeni Zelanda-Pakistan, 1.T20, Pakistan 143/9, Yeni Zelanda 146/5, Yeni Zelanda 5 wicket ile kazandı

Pakistan 143/9 (Riaz 30*, Gul 30, Southee 5/18), Yeni Zelanda 146/5 (Guptill 54, Taylor 39*, Akhtar 3/38)

2010 yılının başarısız takımları Yeni Zelanda ve Hindistan’ı karşı karşıya getiren serinin ilk maçı Eden Park, Auckland’da oynandı. Uzun süredir galibiyete hasret bu iki ekibin maçında gülen ev sahibi ekip Yeni Zelanda oldu.
Kura atışını kazanan ve ilk olarak atış yapmayı seçen Yeni Zelanda’da ilk  uluslararası T20 maçına çıkan Adam Milne’in başarısız performansı Pakistan’a rüya gibi bir başlangıç şansı sundu. Açılış vurucusu olarak denenen Shahid Afridi’nin pozitif yaklaşımı ve nisbeten küçük bir saha olan Eden garden’da sınırların uzun olmaması sayesinde arka arkara 4 ve 6ları yakalayan konuk ekip açılış vurucuları Afridi ve Mohammad Hafeez iyi bir platform oluşturmayı başardılar. Shahid Afridi’nin klasik bir şekilde zamnlama hatası yaparak havaya vurduğu topun yakalanması da Pakistan’ın hızını kesmeye yetmedi. İlk wicketı alan Kylşe Mills’e destek Tim Southee’den geldi. 6. overın son atışında Ahmet Shehzad’ı çıkaran Southee rakibin 2. wicketını aldığında skor 58/2 idi ve Pakistan için 180 üzeri bir skor öngörülebilirdi. Fakat maçın gidişatını değiştiren adam Tim Southee 7. over içerisinde hat trick yaparak arka arkaya tecrübeli oyuncular Younis Khan, Mohammed Hafeez ve Umar Akmal’i oyun dışı bıraktı ve ibreyi Yeni Zelanda’ya çevirdi. Bu sert darbenin etkisini üzerinden atamayan Pakistan son nefeste Umar Gul ve Wahab Riaz’ın gayretleriyle 143’e ulaşsa da yeterli bir skoru yakalayamadı. İnningin yıldızı Tim Southee de uluslararası T20 maçlarında Brett Lee ve Jacob Oram’dan sonra hat trick yapan 3. oyuncu ünvanını aldı.
143 her ne kadar Yeni Zelanda için ulaşılması kolay bir skor gibi gözükse de Pakistan’ın kolay teslim olmaya niyeti yoktu. Özellikle Shoaib Akhtar rakibin işini zorlaştırmayı başard ancak onun performansı ev sahibi ekibin hızını kesmeye yetmedi. İlk 5 overda 55 koşuya ulaşan Yeni Zelanda, Shoaib Akhtar’ın aldığı 3 wicketa rağmen martin Guptill’in istikrarlı performansı ve Ross Taylor’ın deneyimiyle  18. overın ilk atışında hedefe ulaşmayı başardı ve maçı 5 wicket farkla kazandı. Serinin 2. maçı Salı günü Hamilton’da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder