6 Aralık 2010 Pazartesi

ODI Serisi, 3.Maç, Bangladeş 246/7, Zimbabwe 181, Bangladeş 65 koşu farkla kazandı

Bangladeş 246/7 (Shakib Al Hasan 73, Mushfiqur Rahim 63, Utseya 4/38) Zimbabwe 181 (Utseya 67, Cremer 24, Abdur Razzak 4/14), Bangladeş 65 koşu farkla kazandı.

Zevkli geçen serinin üçüncü maçı ilk 2 maça oranla daha az çekişmeli geçti ve ev sahibi Bangladeş, güzel bir oyunla maçı kazandı. Serinin 3. maçı ilk 2 maça oranla biraz daha az çekişmeye sahne olsa da her 2 takımın verdikleri mücadele dikkate değerdi.
Maça çok iyi bir atıcı performansıyla başlayan Zimbabwe daha ilk overda ilk wicketını aldı ve hızlı bir başlangıç yaptı. Hızlı atıcılar Christopher Mpofu ve bu seride ilk kez şans bulan Shingirai Masakadza Bangladeş’in uzman vurucularını devre dışı bırakarak mükemmel bir iş başardılar. Daha sonra devreye giren 2 spinner Ray Price ve Prosper Utseya da güzel falsolu atışlarıyla hem rakibe koşu imkanı vermediler hem de kritik wicketları alarak Bangladeş’i zor durumda bıraktılar. ‘Kaplanlar’ adeta kafese kapatılmış durumda sesleri çıkmazken devreye giren ikili kaplanları esaretten kurtardı.
Bir önceki maç bülteninde Bangladeş kaptanı Shakib Al Hasan’ın açıklamalarından bahsetmiştik. Shakib Al Hasan ikinci maçta bir kaptana yakışır güzel bir all rounder performansı sergilemişti. Burada da devreye giren Al Hasan, wicketkeeper Mushfiqur Rahim ile kötü gidişe dur dediler. Bu ikili önce koşu oranını yükseltti sonra da karşı atağa geçerek rakip spinnerları acımasızca 4 ve 6larla cezalandırmaya başladılar. Bu karşı atağa cevap verebilecek Zimbabwe atıcılarının etkinliği giderek kayboldu ve moralleri bozuldu. Bunu fırsat bilen ikili skorbordu giderek hızlandırdılar ve Son 7 overa girerken 116 koşuluk bir ortaklıkla skoru 200’ün kıyısına taşıdılar. Zimbabweli atıcılar bu ikiliyi devre dışı bıraktıklarında skor 208’e ulaşmıştı ve rüzgarı arkasına alan diğer Bangladeşliler skoru 246’ya getirmeyi başardılar.
Kazanmak için 247 sayıya ihtiyacı olan Zimbabwe için zor olan görev, ilk 10 overda kaybedilen 3 wicket ile iyice zora girdi. Bangladeşli hızlı atıcıların ,ilk iki maça oranla etkin olmaları spinnerlar üzerindeki yükü de azalttı ve ilk 2 maçın en iyi atıcısı olan Abdur Razzak geri kalan işi tamamladı. Seride kardeşi Shingirai gibi ilk kez şans bulan Hamilton Masakadza, 3.sırada girerek varlık gösteremedi. 15. over içerisinde Craig Ervine ve Tatenda Taibu’yu da kaybeden Zimbabwe için yaklaşan sonu geciktiren ise Prosper Utseya oldu. Tek başına Bangladeş atıcılarına direnen Utseya, iyi bir atıcı performansının yanına vurucu olarak da değerli koşuları ekledi ve konuk ekibin en başarılı ismi oldu. Diğer Bangladeşli vurucuların Utseya’ya yardımı ancak kaçınılmaz sonu ertelemek şeklinde yansıdı. En sonunda Utseya da 50 koşuyu geçerek kişisel başarısını istatistiklere de yansıttı. Hızlı atıcı Shafiul Islam, Utseya’nın wicketını alarak maçı bitirdi ve kariyerinin en iyi ODI performansına aldığı 4 wicket ve verdiği 43 koşuyla ulaştı. Maçı Bangladeş 65 koşuyla kazandı.
Seri artık son 2 maç için Chittagong’a taşınıyor. Dördüncü maç Cuma, son maç ise Pazar günü oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder