26 Aralık 2010 Pazar

Test Serisi 2. Maç 1.Gün: Hindistan 183/6- Güney Afrika, Durban

Hindistan 183/6(LAxman 38, Steyn 4-36)

Yağmur, ilk testteki gibi, Durban'da da kendini sabah saatlerinde gösterince, maç da gecikmeli olarak başladı. Hava koşullarının tek önemli etkisi, bu erteleme değildi. Para atışını kazanan Güney Afrika, haklı olarak Centurion'daki tercihini tekrarladı. Nemli zemin, kolay ve üst üste gelebilecek wicketlar anlamına gelmekteydi.
Takım kadroları, aşarı yukarı dün beklendiği gibiydi. Gautam Gambhir'in sakatlığı geçmeyince, Hindistan'ın açılış ortakları Virender Sehwag ve Murali Vijay oldular. Güney Afrika'daysa Morkel-Steyn ikilisine yardımcı olacak üçüncü hızlı atıcı, Wayne Parnell değil, Lonwabo Tsotsobe olacaktı. Tek kavisli atıcı Paul Harris de ekipteki yerini almıştı. Hindistan'daki diğer değişiklikse, Suresh Raina'nın dinlendirilmesi, yerine Cheteshwar Pujara'nın kullanılmasıydı.
İlk Testteki dağılmayı düşününce, ilk 15-20 overda neler olacağı merak uyandırıyordu doğrusu. Ne var ki Sehwag ve Vijay oldukça ihtiyatlı başladılar devrelerine. Steyn ve Morkel, henüz yeteri kadar tehdit edici olamamışlardı. Üstelik Lonwabo Tsotsobe'de overlarına hiç fena başlamamıştı fakat erken wicket gelmiyordu. İlk ateşi aslında yine Tsotsobe yakmayı başardı belki de, Virender Sehwag'ın bir-iki play&miss'i ya da şansıyla kurtulduğu birkaç top, tehlike çanlarını yavaş yavaş duyuruyordu. Ne var ki ilk wicketları almak Dale Steyn'e nasip olacaktı. İlk seansın sonlarına doğru, Sehwag 25'e ulaşarak, Vijay de o kadar bile katkı veremeyerek, üstelik üstü gelen wicketlarla Pavilion'un yolunu tuttular.

Hindistan'ın yemek arasından sonra kuvvetli bir ortaklığa ihtiyacı vardı. Kendine olan güvenini ve kişisel istatistiklerini Centurion'da epeyce tazeleyen Sachin Tendulkar, yemekten sonra beklenmedik bir durumla karşılaştı. Lonwabo Tsotsobe, bugünkü başarılı oyununun karşılığını Tendulkar'ın wicketıyla buldu. Seans da, burada oluşan pozitif havayla, Güney Afrika lehine ilerledi. Bulutlar altında evsahibi atıcılar, Hindistan'ın istikrarlı koşu bulmasını engellediler. Harris'in kavisli atışlarına da epey bir müddet gerek görülmedi. Steyn yine önemli bir wicketlar aldı ve önce Dravid'i çıkardı. Laxman'ın zaman zaman gönderdiği dörtler, Hindistan'a nefes aldırıyordu fakat single'lar gelmiyordu. Laxman da Tsotsobe'nin gönderdiği kısa toplardan birinde avlanınca, iş kaptan Dhoni ve genç Pujaara'nın üzerine kaldı. Pujara, aslında iyi başladığı devreye, yine orta seansta veda ederken Hindistan, biraz geç de olsa, ilk maçtaki senaryoyla karşılaştığını anladı. Çaya girilirken skor 168/8'e gelmişti. Zaten son seansta da fazla bir şey oynanamadı, yağmur başlayınca Hindistan devresinin bitirilmesi yarına kaldı. Güney Afrika'da Tsotsobe için karşılaşılan olumlu tablo, Morkel için, ilk Testle kıyaslanırsa tam ters yöndeydi. Kallis de koşu kısıtlamada Güney Afrika'ya yardımcıydı. Elbette ki Hindistan'ın işi, bu Testtte daha ilk günden epey zorlaştı. Güney Afrika'nınsa öncelikli hedefi, yemek arasına kadar kalan 4 wicketı alıp hücum etmeye başlamak olacak. Elbette gün sonunda bileğinden sakatlanmış gibi gözüken Dale Steyn'in bir şeyi yoksa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder