26 Aralık 2010 Pazar

Test Serisi 2. Maç, Güney Afika-Hindistan, Durban

Güney Afrika'nın Hindistan'ı ilk Testte devre farkıyla yenmesinden sonra sıra ikinci teste geldi. Ne var ki farklı kazanılan Testin yanında, Güney Afrika'nın Durban performansı da göz önünde bulundurulmalı ki, Güney Afrika, buradaki son iki Testini kaybetti, tıpkı Hindistan gibi.

Güney Afrika: Herkes Durban'daki koşullarının ne olacağını, Güney Afrika'nın buna karşılık nasıl bir tavır alacağını merak etmekte ama kadro az çok belli gibi gözüküyor. Koç Corrie Van Zyl, 2+1 hızlı atıcının yanına, bir spinner koyacaklarını ima etti ki, bu da ,ilk Testte yaptıkları şey. Hava koşulları günden güne değişebilir ve farklı zeminlerde oynamak için 4 hızlı atıcı, biraz riskli bir tercih. Bu yüzden Paul Harris'in oynama ihtimali yüksek. Dale Steyn ve Morne Morkel'e yardım edecek üçüncü atıcı, Wayne Parnell de olabilir. İlk Testte oynayan Lonwabo Tsotsobe, her ne kadar hafta içinde biraz da ha favori gösterilse de, sıkıntılı anlarda Hindistanlı vurucuların moral kaynağı olmuştu. Öte yandan Wayne Parnell, uzun bir süreden sonra Pakistan Testleriyle, yeniden karşımıza çıkmıştı ve Tsotsobe'ye göre, bu yıl daha az maç yaptı. Hashim Amla için bir parantez açmak gerekir. Bolca Hindistan göçmeninin yaşadığı bir şehir olan Durban, aynı zamanda Hashim Amla'nın da evi. Kingsmead stadyumunu iyi tanıyan Amla, 50. Testine çıkmanın keyfini yaşarken durumu:"Çok da bir şeyi değiştirmiyor" sözleriyle özetliyor.

Muhtemel Kadro: 1 Graeme Smith (kaptan), 2 Alviro Petersen, 3 Hashim Amla, 4 Jacques Kallis, 5 AB de Villiers, 6 Ashwell Prince, 7 Mark Boucher (wicketkeeper), 8 Paul Harris, 9 Morne Morkel, 10 Dale Steyn, 11 Lonwabo Tsotsobe

Hindistan: MS Dhoni, hücumun iyiye gittiğini, savunmadaysa atışlarınsa kendisini korkuttuğunu, kötü bir tablo gözüktüğünü söylemişti. Bir parça içi rahatlamış olacaktır çünkü ilk Testte faydalanamadıkları Zaheer Khan'ın sakatlığından kurtulduğu yönünde haberler çıktı. Hızlı atıcı büyük ihtimalle Jaidev Udankat'a emaneten verdiği şapkayı geri alacak. Bunun dışında, özellikle Gautam Gambhir'in ilk maçta sakatlandıktan sonra durumu kötüye gitti ve oynayamazsa yerine Murali Vijay gelecek. Vijay son aylarda bir parça tutuk gözüktü ve zaten hücumda zorlanan ekip için Gambhir'in eksikliği önemli darbe olur. Diğer taraftan genç batsmangillerden Suresh Raina'nın da veteran çaylak Cheteshwar Pujara'yla yer değiştirmesi, kadro dışında kalması gündemde. Onca sene bekledikten sonra Avustralya Testlerinde şans bulan Pujara, ilk devresinde üzüntüyle karışık alay konusu olmuştu fakat daha sonra, beklediğine değecek bir performansla alkışları aldı.

1 Gautam Gambhir, 2 Virender Sehwag, 3 Rahul Dravid, 4 Sachin Tendulkar, 5 VVS Laxman, 6 Cheteshwar Pujara, 7 MS Dhoni (kaptan ve wicketkeeper), 8 Harbhajan Singh, 9 Zaheer Khan, 10 Ishant Sharma, 11 Sreesanth

Durban: İki görüş var. Birinicisi, hafta boyunca yağmur yağdığı ve son iki günde güneş açtığı için, para atışının çok fazla şeyi etkileyeceği ki bu faktör, ilk Testte Hindistan ekibini adeta dağıtmıştı. Havanın sıcak olması halinde, zemindeki nem yok olacak ve para atışının önemini de beraberinde götürecektir. Fakat maç saatinde beklenen hava bulutlu olduğundan kavis alan toplar görmek de olası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder