15 Aralık 2010 Çarşamba

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 3.Test, 16-20 Aralık 2010, WACA, Perth

Avustralya: İlk 2 maçta yaşanan büyük hayal kırıklığından sonra takımda ciddi değişikliklere gidildi. Bunların birisi sakatlık nedeniyle serinin geri kalanında oynayamayacak olan Simon Katich’in yerine Phillip Hughes’ın alınmasıydı. Kısa, erken seken toplarda hep zorlanan ve dengesi bozulan Hughes, geçen yılki seride İngiliz atıcılara kolay bir hedef oldu. Ancak şimdi kendi ülkesinde bunu tersine çevirmek ve kalitesini kanıtlamak isteyecektir. Son yılın en istikrarsız vurucusu Marcus North da takımdan kesilenlerden biriydi, yerine gelen Steven Smith’in vurucu ve falsolu atıcı olarak nasıl katkı vereceği tartışmalı. Oyunun iki yönünde de ustalaşma sürecini tamamlamamış bu genç ismin başarısızlığı onun da Test kariyerine büyük darbe vurur. Atıcı olarak geçen maç oynamayan Ben Hilfenhaus ve Mitchell Johnson geri çağırıldı. Özellikle WACA’yı seven ve burada oynadığı 3 maçta mutlaka 1 inningde en az 5 wicket alan Johnson eline geçen bu son fırsatı kullanamazsa Test takımından sonsuza dek uzak kalabilir. Hilfenhaus ise hızlı atıcıların sevdiği bu sahada kavisli atışlarıyla yeteneğini konuşturabilir. Bu ikiliye eklenecek Ryan Harris, Avustralya’nın şu ana kadar kağıt üzerinde en güçlü ekibini tamamlayacak. Ancak bir sorun var, lider kim olacak? Johnson kendinden beklenen bu rolü son 2 yıldır iyi oynayamadı. Artık son şansına dört elle sarılması lazım. Son kalan spinner yeri için Michael Beer tartışmalı bir şekilde seçildi, başarılı olması bana kalırsa çok zor. Galibiyete mutlak ihtiyacı olan Avustralya için başka bir sonuç yolun sonu demek olacaktır.

Muhtemel Kadro: Phillip Hughes, Shane Watson, Ricky Ponting, Michael Clarke, Michael Hussey, Steven Smith, Brad Haddin, Michael Beer, Mitchell Johnson, Ryan Harris, Ben Hilfenhaus

İngiltere: İlk maçtaki direncinin ardında Adelaide’de rakibini eze eze yenen İngiltere’de moraller yerinde. Özellikle ilk maçta hayal kırıklığı yaratan off spinner Graeme Swann’ın Adelaide’de galibiyeti getiren performansına ek olarak orta sıra vurucularının da form tutması İngiltere’nin zırhında kolay açılır bir delik bulunmasını engelliyor. Son derece kendine güvenen İngiltere, seri öncesi geçen ay burada oynadığı hazırlık maçında galip gelmeyi başarmıştı. Haliyle sahaya alışık İngiltere galibiyet için Avustralya ile eşit şansa sahip. 4 yıl önce burada yenilerek seriyi kaybeden İngiltere bu yıl galip gelirse seride durumu 2-0 yapacak ve Ashes’ı kaybetmemiş olacak. Bu da onları motive eden bir başka faktör olarak görülebilir. Konuk ekibin tek sıkıntısı karın kaslarından sakatlanan Stuart Broad’ın serinin geri kalanında oynamayacak olması. WACA’da onun yerini Chris Tremlett, Tim Bresnan ve Ajmal Shahzad’dan birisi dolduracak. Saha şartları göz önünde bulundurulduğunda Tremlett görevi devir almaya en yakın isim, Bresnan ise sürpriz bir tercih olacaktır. Takımın geri kalanı zaten formunu ispatlamış durumda olduğundan son dakika sakatlığı olmazsa Adelaide’den farklı olmayacaktır.

Muhtemel Kadro: Andrew Strauss, Alastair Cook, Jonathan Trott, Kevin Pietersen, Paul Collingwood, Ian Bell, Matt Prior, Graeme Swann, Chris Tremlett, James Anderson, Steven Finn

WACA, Perth: Yıllarca bu saha Brisbane’deki Gabba ile birlikte hızlı atıcıların cenneti olarak bilindi. Özellikle 80ler ve 90larda burası hep efsane hızlı atıcıların göz kamaştırıcı performanslarına ev sahipliği yaptı. Ancak son 10 yıl içerisinde karakteri bozulan bu saha artık sıradan bir Avustralya sahası oldu. Tek olumlu yanı beraberlikle sonlanması çok nadir olan maçlara ev sahipliği yapması. Bu da seyir zevkini arttırıyor. Perth’in güneybatısında yer alan liman şehri Fremantle yönünden esen ve ‘Fremantle doktoru’ olarak bilin rüzgar özellikle ilk gün hızlı atıcıların işini kolaylaştırabilir. Bunu çok iyi kullanan Mitchell Johnson 2008’de Güney Afrika’yı ilk inningde bozguna uğratmış ama maçı yine de konuk takım son günkü olağanüstü performansıyla kazanmayı bilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder