15 Aralık 2010 Çarşamba

Test Serisi 1. Maç Önbakış: Güney Afrika- Hindistan, Centurion

The Ashes'la aynı anda başlayacak seride, Testlerin 1 numarası Hindistan, şansını 2 numara Güney Afrika karşısında deneyecek. Fakat Hindistan, önündeki 3 testi kaybetse bile, büyük ihtimalle statüsünü koruyacak.

Hindistan:

Bu yaz önceside, onlar hakkında yapılan yorumların çoğu, Testlerdeki 1 numara statüsünü tartışmak üzerindeydi. Bu tartışmaların gölgesinde çıktıkları Avustralya testini başarıyla sonlandırdıktan sonra, Yeni Zelanda karşısında beklemedikleri bir dirençler karşılaştılar ve serinin üçüncü maçında, nihayet güçlerini ortaya koymayı başardılar. Yalnız bu serilerde evsahibi Hindistan'dı ve bu maçlardaki koşullarla, yakında karşılaşacakları arasında bir Hint okyanusu var. Hindistan'ın 1992'den beri 1 Test kazanbildiği Güney Afrika, aslında onlar için 1 numaradaki yeri test edecek bir yolun başlangıcı olacak çünkü ekip bundan sonra West Indies, İngiltere ve Avustralya'yı ziyaret edecek. Yeni Zelanda testiyle karşılaştırdığımızda, kadroda pek fazla değişiklik göremediğimiz Hindistan'da 1-5 numara arasındaki isimler zaten klasik kadronun oyuncuları. Son testlerde, esas görevi atıcılık olan Harbhajan Singh'in hücumdaki katkısı, diğerlerine göre bir hayli fazlaydı.Atıcılar arasındaki en büyük soru işareti, Zaheer Khan için. Uzun süredir kendisini yıpratan sakatlık problemlerinin üstesinden, Avustralya testlerinde geldiği varsayılan Zaheer, ardından katıldığı Yeni Zelanda Test'lerindeki formuyla sevindirmişti. Ancak hızlı atıcının Güney Afrika testlerinde oynayıp oynayamayacağı, son ana dek netlik kazanmayacak gibi gözüküyor. Onun yokluğunda Sreensath-Ishant Sharma hızlı atıcı ikilisini izleyebileceğimiz gibi, test kariyerine başlamak üzere olan Umesh Yadav/Jaidev Unadkat ikilisinden birini de izleyebiliriz. Hindistan'lı oyuncuların, kısa zaman önce, burada Şampiyonlar Ligi oynamış olması da hatırlanmalı fakat o dönem, henüz sezonun açılmadığı, koşulların yanıltıcı olabileceği unutulmamalı.

Muhtemel Kadro: 1 Gautam Gambhir, 2 Virender Sehwag, 3 Rahul Dravid, 4 Sachin Tendulkar, 5 VVS Laxman, 6 Suresh Raina, 7 MS Dhoni (k & wk), 8 Harbhajan Singh, 9 Ishant Sharma, 10 Sreesanth, 11 Jaidev Unadkat/Umesh Yadav.

Güney Afrika:

İlkbahardan alırsak Güney Afrika, biraz sıkıcı geçen ve galibiyetle biten West Indies testlerinden sonra, yine wicket almanın zor olduğu koşullarda Pakistan'la, Arap yarımadasında karşı karşıya geldi ve pek çok kez avantajlı konuma geçmesine rağmen, Testlerin galibiyetle sonlandırması için gereken son darbeyi vuramadı. Centurion için bir-iki önemli karara imza attılar ki bunlardan biri, tek bir spinnerla, Paul Harris'le oynama kararlarıydı. Bu, sol elli falsolu atıcı Johan Botha'nın maç kadrosu dışında kalması demek oluyordu. Morne Morkel'le Dale Steyn, Pakistan testinde sakatlık etkisinden kurtulmuşa benziyordu ve hızlı atış departmanındaki üçüncü adam, büyük ihtimalle Lonwabo Tsotsobe olacak. Tsotsobe de başarılı Şampiyonlar Ligi macerasından sonra Test takımına çağırılmış ama BAE'de test oynamamamıştı. Wayne Parnell yine kadroya giremezken allrounder Ryan Mclaren, 12 kişilik maç kadorsuna girmesine rağmen Tsotsobe'nin önünde ilk tercih olamayacak. Hücumdaysa Greame Smith'in, parmağındaki sakatlıktan kurtulduğunu biliyoruz. Sakatlık derdinden muzdarip Hashim Amla da yerel tek günlük turnuvada dinlendirildi ve teste saklandı. Geçen ay rekor kıran AB de Villiers'ın formu herkesçe malum. Hücumda önemli karar, 6 numaranın kim olacağıydı ve burada tercih, yine JP Duminy'in önünde yer alan Ashwell Prince oldu. Güney Afrika'nın evindeki son iki testte ,Avustral ve İngiltere karşısında kazanamadı fakat Hindistan'ı son ağırladığında, ilk testi kaybetmiş olmasına rağmen 3 maçlık seriyi kazanmıştı.

Muhtemel Kadro: 1 Graeme Smith (k), 2 Alviro Petersen, 3 Hashim Amla, 4 Jacques Kallis, 5 AB de Villiers, 6 Ashwell Prince, 7 Mark Boucher (wk), 8 Paul Harris, 9 Morne Morkel, 10 Dale Steyn, 11 Lonwabo Tsotsobe.

Centurion: Maç öncesinde konuşulan konu, Güney Afrika'lıların biraz 'zıplayan toplar'la dolu bir maç istemesi ve zemini de buna göre hazırlamasıydı. Fakat son haberlerde, hareketli bir wicket beklenmesine rağmen, yüksek topların beklendiği fazla görülmeyeceği yazıldı. Hindistan koçu Gary Kirsten, koşulları önceden etüd etmek üzere, epey erkenden ülkesi Güney Afrika'nın yolunu tuttu. Hava raporlarıysa Centurion'da yağmur yağabileceğini gösteriyor. Testte, UDRS yani hakeme itiraz hakkı kullanılmayacağı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder