20 Eylül 2010 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi: Mumbai Indians-Royal Challangers Bangalore

B Grubu'nda yari finale çıkma mücadelesinin daha heyecanlı geçeceği bir sonuçlar dizisi bekledik bugünkü maçlar öncesinde.Kısmen de neticelerden mutlu olduk.

Günün ilk maçında Highveld Lions'ın Guyana'yı, zaten yeneceği bekleniyordu. Alviro Petersen'de para atışını kazandıktan sonra hata yapmayarak fielding'i tercih ettikten sonra, takım rahatça galibiyete ulaştı. Bu fazla farklı galibiyet, onlara Net Run Rate, yani averaj konusunda büyük avantaj getirdi.

İkinci maçsa Eurosport2'den canlı olarak yayınlandı. IPL'in iki büyük takımı, Mumbai Indians ve Royal Challengers Bangalore Durban'da buluşuyorlardı ve Mumbai Indians kaybederse ya da Lions'ın averajının altında kalırsa, evine erken dönmek zorunda kalacaktı.

Para atışını kazanan Indians, normal olarak, hücum yapmayı tercih etti. Hızlı atışlarda, Praven Kumar ve beklenmedik şekilde Vinay Kumar'la başlayan Bangalore'un, özellikle Vinay tercihi iyi sonuç verdi. Bizler Dale Steyn'i beklerken, Güney Afrikalı oyuncu, kenarda buz tedavisi yaptırıyordu. Fakat Praveen, Sachin Tendulkar'ın wicketını erkenden almayı başardı. Powerplay bitmeden, Tendulkar,11'de çıktı. Ambati Rayudu ve JP Duminy gibi isimler, dikkatsizce çıkıp destek veremeyince yük, Saurabh Tiwary'le başlangıç vurucularından Shikar Dhawan'ın sırtına bindi. Bir de Dale Steyn'le Anıl Kumble de atışlara başlayınca Mumbai'nin hücumu iyiden iyiye kısıtlandı. Mumbai, ilk 8 overda, 50 koşu yapabilmişti. Onları ateşleyen şey, bu kez Kieron Pollard değildi ama belki de Anıl Kumble'nin Shikar Dhawan'ın topunu yakalatarak wicket aldığını sanması ama hakemin no-ball vermesiydi. Buradan sonra kendine güveni yerine gelen Indians,Dhawan'ın yanında Tiwary, Dwayne Bravo ve de Harbhajan Singh'le son 5 overda birçok boundary ve 69 koşu buldu. Devre sonunda Mumbai, 165'e 7 kayıpla ulaştı.

İkinci yarının başında, sakatlıktan çıkan Jacques Kallis, şansının yardımıyla FOUR bulsa da, ilerleyişi çok uzun sürmedi. Zaheer Khan ve Lasith Malinga'nın hızlı atışlarından kurtulan Güney Afrikalı yıldızı avlayan, Ali Murtaza'nın yerine kadroya katılan Ahmed Abu Nechim oldu. Ardından atışlara başlayan Bravo, ilk yarıdaki hücum performansını savunmaya da yansıttı ve maçın en iyilerinden biri olarak göze battı. Robin Uthappa ve Ross Taylor'ı çabuk kaybeden Bangalore, maçı 23 koşu verip 2 wicket alarak tamamlayan Dwayne Bravo ve Abu Nechim'in atışlara başlamasından sonra büyük sıkıntıya düştü. Cameron White da beklenen katkıyı yapamadı ama Rahul Dravid, oyundan çıkarılması ne kadar zor bir batsman olduğunu bir defa gösterdi. Maçı, wicketını kaybetmeden bitiren Dravid 71'e gitti. Ancak Bangalore için umut kapısını aralayan bir önemli oyuncu vardı ki, o da Virat Kohli'ydi.Baskı altında, son overlarda takımına sayı kazandırmaya çalışan Kohli, özellikle rakip wicketkeeper Ambati Rayudu'nun hataları ve biraz da şansıyla, 24 topta 47 gibi, kendi ortalamasının çok üzerinde bir performans ortaya koydu ve takımın iddiasını son topa dek taşıdı. Ne var ki bu kez karşıladığı top havaya gitti, indiği yerdeki Ambati Rayudu, bu defa maç kazandıran bir kurtarışa imza attı. Mumbai galibiyete sevindi sevinmesine ama daha sonradan anlaşıldı ki sahip oldukları averaj, gruptan çıkmalarına yetmeyecekti. NRR'i en düşük takım olan Mumbai, evine dönecek. Bangalore ve Highveld Lions, aslında çeyrek final yerine geçecek, son bir grup maçı daha oynayacaklar.

Yarın Eurosport2 ekranlarında Victoria Bushrangers- Wayamba Elevens mücadelesi var. TSİ 18:30'dan itibaren, Okcan Basat'ın yorumlarıyla karşınızda olacağız. Wayamba'nın az da olsa bir şansı var ancak Victoria, yarı final umudunu korumak istiyorsa kazanmak durumunda. Maçın Centurion'da olması, keyfini de artıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder