6 Eylül 2010 Pazartesi

İngiltere-Pakistan,T20 Series,1.Maçgünü



Cardiff'te yağmurlu bir sabah,havanın çabucak kuruyuveriş ve bir saatlik ertelemenin ardından, para atışını kazanan Paul Collingwood, belki de yeniden yağmur ihtimalini göz önünde bulundurarak fielding yapmayı seçmişti.
Pakistan takımının açılış vurucuları beklendiği gibi Shahzaib Hasan ve Kamran Akmal'dı. Maç öncesindeki günde sakat (bkz. Umar Akmal,ya da 'vukuatlı' olarak adlandırılan Wahab Riaz da takımdaki yerlerini aldılar.Abi Akmal,daha 6 koşuda, Tim Bresnan'ın atışıyla dışarıda kaldı. Test takımından sonra T20 ekibine de 'zorunlu emeklilik'ten geri dönen Muhammed Youssuf üç FOUR'a imza attıktan sonra, Greame Swann'ın falsolu atışıyla yakalandı ve serisini 26'da sonlandırdı. Pakistan'ın gidişatı, özellikle de Shahzaib'in yürüşüyle, o kadar da kötü değildi. Fakat 9. overda sahneye yeni wicketkeeper Steve Davies çıktı ve rakibinin koşu alma hedefiyle yaptığı hatalı hamleyi bail, yani çubukçukları dağıtarak değerlendirdi. Fawad Alam'ın acelesi yoktu ve Pakistanlı batsmen, sol elli Micheal Yardy'nin 16. overdaki atışıyla devreye veda ederken, karşıladığı top başına 1 koşuluk bir eforu tutturuyordu. Buradan sonra oyuna giren Umar Akmal, yine takımının en çok koşu yapan oyuncusu oldu, kaptanı Shahid Afridi gibi, o da devreyi not out'la noktaladı. İlk yarıda Pakistan 126'yı yakaladı.
İkinci yarıya giren evsahibinin karşısında rahatça galibiyete ulaşabileceği bir tablo mevcuttu. Fakat ilk overlarda kadroya yeniden çağırılan tecrübeli hızlı atıcı Shoaib Akhtar, İngilizleri zorluyordu. İlk olarak, son dönemdeki formu eleştirilen Craig Kieswetter 6 koşuda çıktı. Akhtar, hünerlerini Kevin Pietersen'in yokluğunda takıma dönen Ravi Bopara karşısında da gösterince İngiltere sıkıntıya düşer mi sorusu gündeme geldi. Neyse ki İngilizlerin Steve Davis'i vardı ve T20 formatıyla milli formaya dönen Surrey'li oyuncu, Umar Gül'ün atışıyla çıkıncaya kadar, 33 koşu yakaladı. Fakat maçın kritik anında başrolu Eoin Morgan oynayacaktı. İrlandalı İngiltere oyuncusu, oyun 12. overda 77'ye 5'ken, Shahid Afridi'nin atışını reverse-sweep'le değerlendirmek istedi ama havaya gönderdi. Fakat Pakistan fielding ekibindeki Akhtar, hatayı cezalandıramadı. Morgan 38'e ulaştı ama maçın kahramanlığını, sıkıntılı anlarda kaydettiği 35 koşuya ulaşan Micheal Yardy'le paylaşmak zorundaydı. İngiltere,18. overın ilk topunda 129'a ulaşıp, 5 wicketla kazandı.

Notlar: İngiltere atıcı takımında tercih, yine James Anderson değil, Ryan Sidebottom oldu. Ayrıca dün, sakatlığından bahsedilen Stuart Broad, sahaya çıkan isimler arasındaydı.

Bir sonraki T20 buluşma, yarın, aynı sahada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder