3 Eylül 2010 Cuma

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, B Grubu, Mumbai Indians

Sonunda Sachin Tendulkar'ın Twenty20 performansını Şampiyonlar Ligi'nde göreceğiz. Mumbai Indians iddialı kadrosuyla favorilerin başında geliyor.


Mumbai Indians

Nasıl Katıldılar:Hindistan Yerel T20 Ligi IPL'in ikincisi
CLT20 2009'da Ne Yaptılar: İlk kez katılacaklar
Kaptan:Sachin Tendulkar
Kadro:Sachin Tendulkar,Dwayne Bravo,Shikhar Dhawan,Jean-PaulDuminy,Harbhajan Sigh,Zaheer Khan,Dhawal Kulkarni,Ryan Mclaren,Lasith Maling,Ali Murtaza,Kieron Pollard, Ambati Rayudu,Rajagopal Sathish,Aditya Tare,Saurabh Tiwary
Koç:Robin Singh
Ne Yapabilirler:Okcan Basat'ın hatırlattığı ve Hindistanlıların dediği gibi:"Dinimiz kriketse tanrımız Tendulkar'dır."İşte o Tendulkar, bu sene IPL finalinde Chennai Super Kings'e boyun eğen Mumbai Indians'ın başlangıç vurucuları arasında.Onunla beraber, Hindistan U19 takımının Malezya'daki kaptanı Saurabh Tiwary ve Abhishek Nayar gibi oyuncular şanslarını deneyecek. Peki ama Tendulkar erkenden çıkarsa ne olacak? Bu anlar için geçen seneki Trinidad&Tobago takımındaki müthiş Şampiyonlar Ligi performanslarına şahit olduğumuz Dwayne Bravo ve biraz daha sonra da Kieron Pollard geliyor. Ne var ki her iki oyuncu da West Indies'le çok başarılı bir sezon çıkaramadı, üstelik Pollard'ın bir sakatlığı da söz konusu. Yerel koşulları iyi tanıyan JP Duminy de hücuma destek vermeye çalışacak. Bowling ekibindeyse ilk göze çarpan isimlerden biri hızlı atıcı Lasith Malinga. Sri Lanka'nın Test takımına dönen Malinga ve Zaheer Khan pace ataklarına yön verecekler. Spinnerlar arasındaki Harbhajan Singh, şüphesiz takımın en büyük kozlarından biri. Bunun yanında Bravo'nun hızlı ve Pollard'ın falsolu atıcı olarak kullanılabildiğini eklemek gerekir.
Sonuç:Onlar için klasik kalıplardan birini kullanmak zorundayız:Gününde bir Mumbai'nin yenemeyeceği takım yok. Fakat istikrarsız oyunculara sahip olduklarını da eklemek gerekir. Wicketlar hızlı hızlı giderken takımı toparlamaları kolay olmayabilir. Şampiyonluk favorisi olan bu takım, Twenty20 gibi, ne olacağının önceden kestirelemediği bir formatta, sürpriz maçlar kaybederlerse de şaşmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder