14 Eylül 2010 Salı

Şampiyonlar Ligi,4.gün: Warriors-Victorian Bushrangers

4. günün tek maçı, A Grubu'ndaki ikinci maçına çıkan Warriors'la, turnuva açılışını yapan Victoria'yı Port Elizabeth'de buluşturdu.

Güzel bir akşamüstünde gerçekleştirilen para atışını kazanan Warriors, normal şartlarda beklendiği gibi hücumu seçti.

Açılışı yapan kaptan Davey Jacobs, özellikle Shane Harwood'un hızlı atışlarında ele geçirdiği kontolü bir daha kaptırmadı. Partneri Ashwell Prince de kaptanın işine pek karışmadı ancak ikili ilk 30 topta 50 koşu kaydettikten sonra Jacobs'ın run-out olmasına sebebiyet verdi. Bu gelişme, Okcan Basat'ın da maç sırasında altını çizdiği gibi, takımın hücum ritmini bozdu. Ne var ki 9 FOUR ve bir de SIX kaydeden Jacobs, 59'u bularak aslında yapacağını yapmıştı. Prince'in ve ardından da Colin Ingram'ın çıkışları uzun sürmedi. Jacobs'dan sonra, hücuma verilen en büyük destek Mark Boucher'dan geldi. Sonlara doğru omzundan problemi olduğunu da hissettiren Güney Afrikalı değişmez Test wickekkeeper'ı, 31 'de Dirk Nannes'in hızlı atışıyla BOWLED oldu. Biraz da Botha'nın 20 sayıyla yükselttiği koşu sayısı, ilk devre sonunda 158'e ulaşabilmişti.

Ne var ki bu overda iyi performans gösteremediğini düşünen Victoria'lılar, henüz hiçbir şey görmemişlerdi. Daha zorlu bir işe, gece takibine korkunç başlayan Avustralyalılar, Brad Hodge'un 16'da, yine Jacobs'un müthiş yakalayışıyla dışarıda kalmasıyla moral bozukluğu yaşadı. Diğer açılış vurucularından Rob Quiny'i zaten karşıladığı ikinci topta dışarı gönderen Makhaya Ntini ve LOnwabo Tsotsobe de hızlı atışlarda-bir önceki maçla kıyaslarsak-bu kez çok daha dikkatliydi. Benzer bir kurtarışla, Bushrangers hücumunu 25'teki Aaron Finch'ten arındıran Jacobs, spin atağını Nicky Boje'yle başlattı. Sol elli orthodox falsolu atıcı, Finch'in dışarıda kaldığı atışı yaparken rakip 59/3'teydi. 3 overda kullanılan Boje, 21 koşuya izin verdi. 4 overda 22 koşuya engel olamayan offspinner Botha'ysa, David Hussey ve Andrew Mcdonald ikilisinin boundary bulmasına 'hayır' diyen atışlar gerçekleştirdi. Tam David Hussey, hücumu istikrara kavuşturacaktı ki, Jacobs'ın atışlara yolladığı Justin Kreusch, oynadığı tek overındaki wicketıyla Hussey'i dışarıya gönderdi. Şüphesiz ki son darbeyi, bir sonraki overında 2 wicket birden alıp Mcdonald'la,Matthew Wade'den kurtulan Rusty Theron vurdu. Tabi maçta da epey bir eleştirdiğimiz Glenn Maxwell için ayrı bir paragraf açmak gerekse de, fielding'de heyecanlı olduğunu ve üç büyük hata yaptığını, batting'deyse, belki de başka bir maçta ve koşulda denemesi gereken bir vuruşu yapmaya çalışırken oyundan çıktığını hatırlatıp geçelim. Zafer, 24 koşu farkla, 2'de 2 yapan Warriors'ın oldu. Böylece Warriors, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Bugünkü maç, B Grubu'nda South Australian Redbacks'le Mumbai Indians'ı buluşturacak. 18:30'dan itibaren Eurosport2 ekranlarında izleyebileceğiniz maçta, ben ve Okcan Basat sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder