5 Eylül 2010 Pazar

İngiltere-Pakistan Twenty20 serisi, 1. Maç

Şu günlerde şüphesiz ki kriket dünyasında en sık konuşulan konu, Pakistan'ın kaptanı ve iki yıldız oyuncusuyla karıştığı şike skandalı. Tartışmaların gölgesinde girilen T20 ve ODI serileri, bugün başlıyor.

Kriket dışında her şey

Hafta boyunca yazıldı,çizildi. Skandal bitmiyor, hergün yeni açıklamalarla yeni boyutlar kazanıyor. News of the World'e göre Pakistan açılış vurucusu Yasir Hameed:"Bizimkiler her maç şike yaparlar, ben yapmam." diyor, diğer taraftan İngiltere'nin Pakistanlı bowling hocası Mustahq Ahmed'in yine şikeyle anılan geçmişi sorgulanıyor. Kısacası olanlar, şu önümüzdeki seriye oldu.

Pakistan:Söylenecek fazla bir şey yok ve çok şey var aslında.Twenty20 Dünya Kupası'ndaki en önemli vurucuları Salman Butt'un, en iyi hızlı atıcıları Muhammed Ameer ve Muhammed Asif'in kriket oynaması, ICC tarafından yasaklandı.Bu kadar sıkıntının yanında, yine bu senenin dikkat çeken batsmanlarından Umar Akmal'ın yüzüne gelen topla sakatlanması ve Abdul Razzak,Umar Gul'un hafif sakatlıkları tabloyu iyiden iyiye karamsar hale getiriyor. Çok yeni karşımıza çıkan bir haber, şike skandalına karışan gizemli dördüncü oyuncunun Wahab Riaz olduğunu iddia etmekte. Bu da İngiltere Test'leri kahramanları arasına giren Riaz'ın bugün büyük ihtimalle oynamaması demek. Isınma maçına baktığımızda Sommerset'i mağlup eden Pakistan'da Shahzaib Hasan'ın elde ettiği 105 ve Fawad Alam'ın elde ettiği 97 koşu var.Tüm bu kargaşanın yanında, Shoaib Akhtar'ın da takıma dönüşü konusu fazla işlenmedi. Mağlum sebeplerden ötürü, farklı bir mağlubiyet almamaya çalışacaklardır diye düşünüyorum.

Muhtemel Kadro:1 Shahzaib Hasan, 2 Kamran Akmal (wk), 3 Fawad Alam, 4 Mohammad Yousuf, 5 Umar Akmal, 6 Azhar Ali 7 Shahid Afridi (capt), 8 Abdul Razzak, 9 Umar Gul, 10 Saeed Ajmal, 11 Shoaib Akhtar.

İngiltere:Son Twenty20 Dünya Kupası şampiyonlarının kadrosunda da değişiklikler var. En önemlilerinden biri, açılış vurucularından Micheal Lumb. Kieswetter'le oluşturduğu ikiliyle beğenileri toplayan Lumb'ın ayağı kırıldı. Aslına bakarsak, Craig Kieswetter de bu dünya kupasından sonra gözden düşenler arasına katıldı. Bu ekolün en önde gelen ismi, kararları Twitter yoluyla eleştiren Kevin Pietersen oldu. Wicketkeeperlığı kaybetse de, Kieswetter T20 kadrosunda kaldı, Pietersen'se yok. Yerini, West Indies'de eline geçirdiği tek maçlık fırsatı iyi kullanan Ravi Bopara dolduracak. Yeni wicketkeeper'sa, yerelT20 ligi'nde, Surrey'in en skorer ikinci oyuncu olma unvanını yakalayan Steve Davis. Ayak sakatlığı süren Stuart Broad da büyük ihtimalle oynamayacak. Bu durumda Ahmed Shahzad'a iş düşebilir. Hızlı atış departmanında Ryan Sidebottom'la James Anderson'dan hangisinin tercih edileceği de merak konusu. Sidebottom'lı ve Anderson'sız İngiltere, T20 Dünya Şampiyonu olmuştu ama sakatlığını atlayan Anderson da çok iyi bir yaz geçirdi. Bu oyuncuların dışında, zaten West Indies'de de takımı taşıyan Eoin Morgan ve Paul Collingwood gibi iki önemli isim de yerini aldı.

Muhtemel Kadro:1 Craig Kieswetter, 2 Steve Davies (wk), 3 Ravi Bopara, 4 Paul Collingwood, 5 Eoin Morgan, 6 Luke Wright, 7 Tim Bresnan, 8 Michael Yardy, 9 Graeme Swann, 10 Stuart Broad, 11 James Anderson.

Zemin ve Hava Durumu: Maç Galler'de, Cardiff'te oynanacak. Tüm formatlarda, buradaki tüm maçlarda çok yüksek skorlar çıkmadı. Raporlara göre hava kapalı olacak, yağmur, yine etkili olup, Duckworth-Lewis'i bizlere tekrar hatırlatabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder