13 Eylül 2010 Pazartesi

T20 Şampiyonlar Ligi, 3. Gün

Güney Afrika'da bu yıl ikincisi düzenlenen Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü günü geride bırakırken, pek de sürpriz olmayan iki sonuçla karşılaştık.

Highveld Lions-South Australian Redbacks

Günün ilk maçında B Grubu'nun Avustralya'dan gelen ekibi South Australian Redbacks, Highveld Lions'ı mağlup etti.

Para atışını kazanan Güney Afrikalı evsahipleri, bir önceki maçta Sachin Tendulkar'ı ve Kieron Pollard'ı oyundan çıkaran Shane Burger'in sakatlanmasıyla, Werner Coetsee'yle takviye ettiği kadrosuyla, maça savunma yaparak başlamayı tercih etti.

Lions için en büyük problem, geçen sezon takım kaptanlığına yükseltilen Micheal Klinger'ın kazandırdığı koşulardı.48 topta 6 dörtlük, 5 de altılık bulan Klinger, nihayet Zander De Bruyn'un 19. overdaki atışında, kaptan Alviro Petersen'in yakalayışıyla oyun dışına gitti. Klinger'la, Avustralya ODI takımı oyuncularından Callum Ferguson'ın yaklaşık 10 over süren ortalığından 97 sayı kazanan Redbacks, ilk devreyi de 178 gibi gayet iyi bir koşu sayısıyla bitirdi. Bir eksik hızlı atıcı ve bir fazla off-spinnerla oynayan Lions'ta özellikle 15'inci overdan sonra gelen De Bruyn ve Nathan O'Reilly gibi hızlı atıcılar, Redbacks'in koşu sayısını tırmandırmasına izin verdi.

İkinci devreye, bir önceki maçın kahramanı ve Güney Afrika U19 Milli Takımı'nın eski kaptanı Jonathan Vandiar'ın daha ilk overda oyun dışı kalışı'yla başlayan Lionslı'ların karşısında, Avustralya'nın dünyaca ünlü hızlı atıcısı Shaun Tait vardı. İlk wicketı alan da, dirseğindeki problemler yüzünden, Test oynamaya soğuk bakan Tait oldu. İşin başa düştüğünü farkeden kaptan Petersen, Gary Putland'ın atış yaptığı 2. overda tam 15 koşu kaydedip, sonunda neredeyse over başına boundary bulduğu bir maçı 160'lık strike rate ve 56 koşuyla kapatacaktı. Petersen bunu başarırken, önce Vaughn Van Jaarsveld'e, sonra Neil McKenzie'ye, en sonunda da Zander de Bruyn'a partnerlik ettiyse de Lions gerekli katkıyı alamadı. Sonrasında da istikrarlı bir vurucu timi bulamayan evsahipleri, maçı 11 koşuyla kaybetti.

Guyana-Royal Challangers Bangalore


Yine aynı grupta, B Grubu'nda ne yapacağı merakla beklenen Guyana, Trinidad&Tobago'nun geçen seneki performansını aratabileceğini gösteren mücadelede Royal Challangers Bangalore karşısında tutunamadı.

Rakibine göre çok daha şöhretli bir kadroya sahip Royal Challangers Bangalore, efsane kaptanı Anıl Kumble'yle kazandığı para atışından sonra field yapmayı tercih etti. Guyana batsman'larının yaptığı temklinli başlangıç, 5. overda kaybedilen ilk vurucudan sonra, yerini çabuk verilen wicketlara bıraktı. Özellikle powerplay overlarının sonlarına doğru falsolu atışlarda kullanılan Jacques Kallis, ikisi aynı overda olmak üzere toplam 3 vurucuyu dışarı gönderdi. Spinnerlara karşı adeta kıpırdayamayan Guyana'lı batsmanlar, ilk 9 overda 50 koşuyu ancak tamamlayabilmişlerdi. Karayipliler, all-out olarak devreyi tamamladıklarında da 103 sayıda kaldılar.

Bangalore'sa nispeten hızlı başlangıç yaptığı devreyi sadece üç vurucuyla tamamlayarak, rahat bir galibiyete ulaştı. Centurion'a çok da yabancı olmayan Jacques Kallis'le, Hindistan'lı usta ikili Rahul Dravid ve Robin Uthappa,sırasıyla 43,33 ve 25 koşuya ulaşıp, 46 dakikada devreyi sonlandırdı ve Türkiye maçını izlemek isteyenlere de bir jest yaptı.

B Grubu'nda şimdi hem Redbacks'in, hem Bangalore'un hem de Lions'ın iki puanı var. Mumbai Indians ve Guyana'nın henüz puanı yok.

Şampiyonlar Ligi'ne, bugün A Grubu'ndaki tek maçla devam edilecek. 18:30'dan itibaren Eurosport2 ekranlarından takip edilebilecek mücadelede Eastern Province Warriors, Victorian Bushrangers'la Port Elizabeth'de buluşacak. Ben ve Okcan Basat mikrofonda olacağız. Warriors, ilk maçından galibiyetle ayrılmıştı. Victoria ise bu seneki Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder