3 Eylül 2010 Cuma

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, B Grubu, Royal Challengers Bangalore

Hindistan'ın önemli zenginlerinden Vijay Mallya ve takımı Royal Challangers Bangalore, geçen seneki Şampiyonlar Ligi'nde, Chinnaswamy Stadyumu'nda da karşımızdaydı. Bakalım Anıl Kumble ve arkadaşları bu yıl ne yapacak?


Royal Challengers Bangalore
Nasıl Katıldılar: Hindistan Yerel T20 Ligi Indian Premier League(IPL)'in üçüncüsü olarak.
CLT20 2009'da Ne Yaptılar: İkinci Aşama(Lig etabı)'da dört takımlı grupta ilk ikiye giremeyerek elendiler.
Kaptan: Anıl Kumble
Kadro: Anıl Kumble,Balachandra Akhil,Nayan Doshi,Rahul Dravid,Dillon du Preez,Jacques Kallis,Virat Kohli,Praveen Kumar,Abnimanyu Mithun,Manish Pandey,Dale Steyn,Ross Taylor,Robin Uthappa,Vinay Kumar,Cameron White
Koç:Ray Jennings
Ne Yapabilirler: Geçen seneki, yıldızlarla dolu kadrolarını korumaktalar, ancak bu onları favori gibi gösterse de maçları kolayca kazandırmıyor.Buraya gelmelerinde payı bulunan Kevin Pietersen ve geçen seneki takımın Güney Afrika'lı wicketkeeperı Mark Boucher ekipte yer almıyor ancak takımın en tecrübeli iki ismi, aynı zamanda Hindistan'ın en şöhretlileri kriketçileri arasında: Anıl Kumble ve Rahul Dravid. 'Jumbo' lakaplı legspinner Anıl Kumble, ülkenin Test ve ODI'larını bir araya koyarsak, en fazla wicket alan ikonik oyuncusu. Yine Test takımının eski kaptanı Rahul Dravid de, 2004'te ICC'den yılın kriketçisi ödülünü almayı başardı. Güney Afrika'nın 'kalesi' ve büyük batsmen Jacques Kallis, nispeten durgun geçirdiği bir T20 Dünya Kupası'ndan sonra yeniden karşımızda olacak. Aynı şampiyonada final gören allrounder Cameron White'sa, bu sefer Victoria Bushrangers formasıyla değil, Kırmızı-sarılı Bangalore formasıyla mücadele verecek. Hücumdaki patlayıcı güçlerine baktığımızda, Yeni Zelanda'lı Ross Taylor'ı da görüyoruz. Taylor, geçtiğimiz ay içinde sonlanan Triangular Series'de ODI takımının kaptanlığını yapmıştı. Hindistan ODI takımından Virat Kohli ve bir ara aynı formatta milli formayı giyen Robin Uthappa da, IPL tarihinde century yapan ilk Hindistan'lı olarak tarihe geçen Manish Pandey'le birlikte hücuma destek verecek. Bowling kısmında da birçok önemli isim var. Hızlı atıcılardan Dale Steyn, halen ICC'nin en iyi atıcı listesinde zirvede. Şayet Steyn, evinde mücadele vermenin avantajını değerlendirebilirse, geçtiğimiz ayı çok iyi geçiren Praveen Kumar'la birlikte çok etkili bir ikili oluşturabilir. Spin departmanındaysa tabi ki Anıl Kumble en büyük silah olarak göze çarpıyor. Farklı bölgelerde özelleşmiş oyunculara sahip olmaları büyük artı.
Sonuç:Mumbai Indians'la beraber gruptan çıkmaları kuvvetli muhtemel olsa da geçen yıl IPL ikincisi olarak gelmişken, hayal kırıklığıyla erken elenmeleri göz ardı edilemez.
Diğer: Takım Ross Taylor, Cameron White ve Jacques Kallis'i oynatabilmek için oyuncuların 'evsahibi'kulüpleri Central Districts Stags,Victorian Bushrangers ve Warriors takımlarından her birine 200,000$ ödemek zorunda kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder