10 Eylül 2010 Cuma

2010CLT20 B Grubu: Mumbai Indians-Highveld Lions

İşte beklenen an geldi ve T20 Şampiyonlar Ligi, ikinci kez başlıyor. Bilindiği gibi bu kez Güney Afrika'dayız ve burası Hindistanlıların son dönemde güzel anılarla hatırladığı bir ülke. İlk IPL, Hindistan'daki güvenlik kaygıları nedeniyle burada gerçekleşmişti, ayrıca Hindistan 2007'deki Twenty20 Dünya Kupası'nı burada kazanmıştı.
İlk maçta yıldızlar dolu kadrosuyla dikkat çeken Mumbai Indians'la, nispeten mutevazı kadrosuyla karşımıza çıkan evsahibi Highveld Lions buluşacak. Daha önceki yazılarımızda, değerli dostum Okcan Basat'la birlikte, iki takımın kısa değerlendirmesini yapmıştık. Bir kez daha özetlemek gerekirse, Mumbai Indians kadrosunda efsane batsman Sachin Tendulkar ve offspinner Harbhajan Singh'in olduğunu hatırlatalım. Bunun yanında Kieron Pollard'ın, gözünden yaşadığı sakatlığın iyileştiği haberleri daha önceden gelmişti. Pollard'ın West Indies milli takımından arkadaşı Dwayno Bravo, Sri Lanka'lı hızlı atıcı Lasith Malinga, hatta sağlığı yerine gelmişse Hindistanlı atıcı Zaheer Khan da, bugün izleyebileceğimiz isimler. Lions'ın kaptanı Alviro Petersen, 'favori olmayan takım' nitelendirmesini reddetmese de ilginç işler beklenen oyuncular da yok değil. Asıl yorumu, ilk maçı izledikten sonra yapabileceğiz ama Güney Afrikalılar özellikle hücumda Vaughn van Jaarsveld'den, bowling'de de, yerel Twetny20 şampiyonasında en çok wicket alan oyuncu unvanını yakalayan Robert Frylick'den bir şeyler bekler gibiler.

Saha ve Hava Koşulları: Johannesburg'daki Wanderers Stadyumu'nda koşulların genellikle batsmanların işine yaradığından bahsedilir. Fakat Harbhajan Singh, ısınma maçında aldıkları Victoria yenilgisinden sonra, alışılagelmiş Wanderers wicketıyla karşılaşmadıklarını ama yeni bir wicket hazırlandığını söyledi. Yine, stadumun deniz seviyesinden 6000 feetlik yüksekliği de kayda değer bir veri. Yarın havanın güneşli olması bekleniyor.

Not: Maç Türkiye saatiyle 18.30'dan itibaren Eurosport2 ekranlarından takip edilebilir.Maçla ilgili yorumlarınızı yorum@eurosport.gen.tr'ye iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder