19 Eylül 2010 Pazar

Şampiyonlar Ligi: Chennai SuperKings-Victoria Bushrangers

İzleyenlere pek çok duyguyu birarada yaşatan bir karşılaşmayı gerimizde bıraktık. Kızgınlık, takdir etme, heyecan, mutluluk ve de şaşkınlık. Sonunda gülen taraf, uzatma olarak nitelendirebileceğimiz superover bölümünü galibiyetle sonlandıran Victoria Bushrangers oldu.

Günün erken saatlerindeki maçta Warriors, Central Districts Stags'in 175'ini, özellikle Davey Jacobs ve Ashwell Prince'in oluşturduğu güzel platform sayesinde rahat kovaladı ve sonunda zafere ulaşan taraf oldu. Bu, Victoria'nın, olası bir mağlubiyette turnuvaya veda etmesi demek oluyordu. Hindistan'ın 'Kralları'ysa, kendine güvenli bir şekilde, bulutlu ve her an patlayabilecek bir havaya rağmen para atışını kazanıp hücum takımı olmayı tercih etti. Başlangıç vurucularını değiştirerek çıkmışlardı bu maça; Matthew Hayden'ın yerine Avustralyalı yurttaşı Micheal Hussey karşımızdaydı. Hussey-Murali Vijay ikilisi, fena işler başarmadı. Öncelikle, Dirk Nannes-Peter Siddle ikilisinin başlangıç overlarının her birinden bir FOUR çıkardılar. Daha sonra gelen Clint McKay ve Andrew McDonald ikilisinin atışları da Chennai'yi hızlandırmaktan başka bir işe yaramadı. Buna rağmen Chennai, ilk 8 over sonunda 54'teydi. Leg-break atan Bryce McGain, önemini, 9.overda Micheal Hussey'i oyundan çıkararak gösterdi. Fakat Murali Vijay karşısında aynı başarıyı sergileyemeyince, Hindistan'lı milli oyuncunun 73'e kadar gelmesini engelleyemedi. Victoria'yı toparlayan John Hastings'le Clint McKay'ın atışları oldu. Fakat ilk devrenin en ilginç olayı, belki de Siddle'ın son overı, yani 16. overda yaşandı. Peter Siddle, Vijay'in üzerine gönderdiği bel hizası üzerindeki topla hakemden uyarı aldı. Fakat inatçı çıkan hızlı atıcı, bunu üç defa daha tekrar etti. Centilmenlik kurallarını bir hayli gamsızca çiğneyen Siddle, David Hussey'nin müdahelesiyle son atışını kullanmaktan edildi. İlk devre sonuna kadar MS Dhoni ve biraz da Justin Kemp'in katkılarını alan Chennai,162'yi ancak bulabilmişti. Burada karşımıza, belki de Dhoni'nin ilk 'hatamtrak' hamlesi çıktı. İlk maçına çıkan Kemp, acaba batting order'da, daha üst sırada kullanılabilir miydi?

Victoria ikinci devreye kontrollü ama iyi başladı. Ekibe geri dönen Brad Hodge ve Aaron Finch ikilisinden Finch, bir önceki kahramanlık gösterisini tekrarladı ve 3.2 overa 4 tane FOUR sığdırıp, 41' e ulaştı. Güçlü tarafını ortaya koymak isteyen Chennai, spinnerlarını erkenden devreye soktu. Zaten Finch'i çıkaran da Ravichandran Aswin oldu. Brad Hogde'ın wicketınıysa Doug Bollinger aldı. Oluşturulan yeni ikili, David Hussey ve Matthew Wade, belki de galibiyeti hedefleyen Chennai önündeki
en önemli engel oldu. Özellikle Hussey,riske girmeden, fırsatını buldukça yaptığı boundarylerle takıma hayat verdi. Tabi Balaji'nin atışları da Avustralya şampiyonuna yardımcı olmadı değil. Bir ara yağmur yağmaya başlayınca Chennai kısa süreli bir kabus gördü, çünü D/L metoduna göre yapılan hesapta, Victoria, maçı çoktan kazanmış vaziyetteydi. Kriketseverler için konuşacak olursak, neyseki yağmur kısa sürdü ve maç devam etti. Bushrangers'ı kısıtlayan, SuperKings'in bolca kullandığı spinnerlar oldu. Mesela Muralitharan, Wade'in wicketını alan isimdi. Bundan sonra hızlıca düşmeye başlayan wicketlar, bir ara galibiyete yakın gözüken Victoria'yı büyük sıkıntıya soktu. Andrew McDonald 0'da, John Hastings 1'de çıktı. Daha önceki maçlarda, hücuma katkı verememesiyle tanıdığımız Rob Quiney, bu kez çok önemli bir 10 sayı kazandırdı. David Hussey'nin, 19. overın 4. topunda çıkışıyla Victoria, iyice topun ağzına geldiğini farketti. İş bundan sonra, vuruculukta özelleşmiş olmayan Peter Siddle, Clint Mckay,Dirk Nannes ve Bryce McGain dörtlüsüne kaldı. Bu oyuncuların galibiyet için alması gereken koşu 18'di. Geriye 8 top kalmıştı. Burada Dhoni'nin yaptığı bir başka tartışmalı kararla karşılaştık. O ana kadar hem wicket alan hem de FOUR-SIX vermeye meyilli görünen, açıkçası ne yapacağı pek de belli olmayan ve turnuvadaki atışlarda fazla da kullanılmayan off-spinner Suresh Raina, overları kapatacaktı. Karşısında, ilk yarıdan vukuatlı Peter Siddle'la Clint McKay duruyordu. İlk topunda McKay'e SIX veren Raina, ardından McKay ve Dirk Nannes'i üst üste dışarı gönderdi. Son olarak Bryce McGain geldi hücuma. Fakat vuruş sırası Peter Siddle'daydı. Siddle önce FOUR yaptı. Ardından Suresh Raina'nın başlattığı bir dizi gerginlik izledik. Raina tam atışı yapacakken durdu. Siddle'ın benzer şekilde verdiği karşılıktan sonra, Raina'nın 'El mi yaman bey mi yaman' mantığıyla davranışını tekrarlaması hem ilginç hem de üzücü bir görüntü oluşturdu. Neyseki sonunda yapılan atıştan tek koşu çıkınca oyun beraberliğe geldi. Son toptan da koşu çıkmayınca Superover'a gidildi.

Dhoni'nin bir sonraki ve en ölümcü seçimi de burada geldi. Atışlar için bir spinner kullanılacak, topu Ashwin gönderecekti. Victoria'nın ikilisiyle David Hussey ve Aaron Finch'ti. Ashwin, maç boyunca yapmadığı bir şeyi yaptı ve gönderdiği 6 topun 3'ünün SIXe gitmesini izledi. Victoria 24'e ulaşmıştı. SuperKings'in bu zor görevine atanan isimler Suresh Raina ve Murali Vijay oldular. Clint McKay, sadece 11 koşuya izin verince maçı galibiyetle sonlandıran Victoria, yarı finale kalma umudunu korudu. Chennai'yse turnuvada ilk kez mağlubiyetle tanıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder