10 Eylül 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi, 1. gün: Mumbai Indians-Highveld Lions

Beklenen şampiyonlar ligi, müthiş bir keyifle başladı. Her zaman sürprizlere yer veren Twenty20 formatında, bu kez de evsahiplerinden Lions'ın, Sachin Tendulkar'lı kadrosuyla Güney Afrika'ya iddialı gelen Mumbai Lions'ı yendiğini gördük.

Güneşli bir havanın akşamında başlayan maçta Mumbai, para atışını kazandıktan sonra field yapmayı seçti. Kadroda Dwayno Bravo, Saurabh Tiwary ve Abhishek Nayar'nun olmaması, kimilerince garipsendi.

Indians, Ryan Mclaren'in atışlarıyla başladı mücadeleye. Karşısındaki ikiliden Alviro Petersen, 12'deyken run-out oldu. Kağıt üzerinde, takımdaki en tecrübeli isim gibi gözüken Güney Afrika Test takımı oyuncusunu dışarı çıkaran, Ali Murtaza'nın atışıydı. Tabi hangi vurucunun dışarıda kaldığı uzun süre incelendi.

Sol elli ortodoks spinner Ali Murtaza, Ryan Cameron'u da erkenden gönderince Lions'lıların işi bir kat daha zorlaştı. Fakat kazın ayağı öyle değildi. Özellikle Zaheer Khan ve sonra da Harbhajan Singh, Jonathan Vandiar'la Neil McKenzie'yi öyle bir havaya soktu ki, Vandiar oyundan çıktığında, kariyerindeki en yüksek Twenty20 rakamını üç koşu farkla geride bırakmıştı. İşin ilginci, FOUR ya da SIX'e giden topların büyük çoğunluğu powerplay overlarından sonra geldi.

McKenzie'nin 56'sıyla çok rahatlayan Highveld'in karşısına bir tek, -o da wicket alarak- Lasith Malinga çıkmıştı ama iş işten geçmişti. Lions, ilk devreyi 186'ya 5'le bitirdi.

Lions'ın işi kolay gibi gözükse de, Sachin Tendulkar'la açılış yapan bir takımı yenmek kolay değildi. Nitekim Tendulkar'ın, Shikhar Dhawan'la kurduğu ortaklık, 10. over'ın sondan bir önceki topuna kadar sürdü. Bu süreçte Tendulkar 4 tane FOUR bulmuş, Indians 83'e ulaşmıştı. 32'de yakalanan Dhawan'ın wicketını bir başka sol elli falsolu atıcı Aaron Phangiso, bir hayli koşu verdikten sonra almıştı. Fakat Mumbai takımı, maçta avantajlı konuma geçmişti bile.

Kilit nokta, Sachin Tendulkar'ın çıkışı oldu. Shane Burger, maç başında bir LBW kararından, hakemin görmemesiyle kurtulan Tendulkar'ı, takım 131/3'teyken avladı. Aynı Burger, adeta maçı bitirmek için son büyük yumruk konumunda bekleyen ve yavaş yavaş da ısınmaya başlayan Kieron Pollard'ı da BOWLED'la dışarı gönderdi. Pollard, biraz keyif almak için özene bezene hazırladığı güzel yemeğin tabağını, masaya götürürken kıran bir insan ifadesiyle terketti sahayı.

Indians, umudunu uzun süre korusa da, özellikle Highveld Lions'ın hızlı ve orta hızlı atıcıları, Wanderers'taki zeminden faydalanmayı başardılar. Bizlere de 'Şampiyonlar Ligi sürprizle ve eğlenceyle başladı' demek kaldı.

Bir sonraki maçlarda bugün Warriors Wayamba'yla Port Elizabeth'de, TSİ 14.30'da buluşacak, Cental Districts Stags ve Chennai Super Kings'le Durban'da, TSİ 18.30'da karşı karşıya gelecek. Yarın yağmur beklendiğinden, yine ilginç sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. İlk maçta ben, ikinci maçta da Ozan Can Sülüm Eurosport2'de mikrofonda olacağız. Değerli yorumcumuz Okcan Basat'sa canlı yayınlarımıza Pazartesi'den itibaren katılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder