12 Eylül 2010 Pazar

T20 Şampiyonlar Ligi, 2. gün: Warriors-Wayamba Elevens

İkinci gün de, güneşli bir gündüz maçıyla başladı Güney Afrika topraklarında. Her nedense, şampiyonların toplandığı A Grubu, iddialı evsahibi Warriors'la Sri Lanka'dan Wayamba Elevens maçıyla açılıyordu.

Hep yazılan, çizilen, Wayamba'da Mahela Jayawardena'nın ne yapacağıydı. Fakat ortaya atılan tüm fikirlerin çöpe gitmesi, yaklaşık 5 dakika sürdü. Juan Theron'ın hızlı atışı, Jayawardena'yı 2 topta oyun dışına gönderdi.Theron, bir anda kendisini 3.sırada bulan Mahela Udawatte'ni de ilk over bitmeden, 2 koşuyla 'OUT'a attı.

Elevens'lılar, para atışını kazandıktan sonra hücum yapmayı seçerken tekrar düşünmeli miydi acaba?

Neyseki takımda, Twenty20 formasına alışık isimler vardı. Bunların başında gelen Jeevantha Kulatunga, 59 koşuyla, zorlanan takımına çok değerli bir katkı verdi.Nispeten tecrübesiz duran wicketkeeper Janith Perrera'nın 39'undan sonraki batting kadrosu, çabukça gelen wicketlarla adeta döküldü.

Warriors'ın atışlarında başrol, toplam 3 wicket alıp,23 koşuya izin veren Juan Theron'la beraber, Güney Afrika T20 milli takımına kaptan olan off spinner Johan Botha'nındı.Wayamba Elevens, her şeye rağmen, 153'ü yakalamayı başardı.

Güney Afrika'nın eski kaptanı Ashwell Prince, daha 10 koşuda çıkınca akla gelen sorular, yerel ligin en başarılı batsmanlarından Colin Ingram'ın, takım kaptanı Davey Jacobs'la oluşturduğu ve 30 topta 50 koşuya imza atan ikiliyle iyice belirginsizleşti.

Wayamba takımı kaptanı Mubarek'in, 3 spinnerla rakibin hücumunu kesebileceğine dair planları suya düştü. Umut, Ajantha Mendis'in Jacobs'ı avlamasıyla uzaklarda belirse de, Thisara Perrera'nın 3 overda verdiği 32 koşu ve Koushal Loukarachchi'nin 12 topta 25 koşuya izin vermesi, 'Bugün Wayamba'nın günü değil' dedirtti.

Son overlarda kendisini sıkmadan 156'ya ulaşan Warriors, evsahiplerinden ikisinin de, galibiyetle başladığını belgeledi.

Günün bir diğer maçındaysa Hindistan şampiyonu Chennai Super Kings, pek de zorlanmadığı her halinden belli olan maçta, Yeni Zelanda'dan Central Districts Stags'ı mağlup etti. Özellikle Subramanian Badrinath, ilk devrede hücum yaparken zorlanan takımı, 52'iyle düzlüğe çıkaran adam oldu.

Şampiyonlar Ligi, bugünkü Royal Challangers Bangalore, Guyana maçıyla devam edecek. Bu B Grubu maçı, TSİ 19:00'dan itibaren, Ozan Can Sülüm'ün anlatımıyla, Eurosport2 ekranlarında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder