5 Eylül 2010 Pazar

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, A Grubu, Chennai Super Kings



Chennai Super Kings

Nasıl Katıldılar: IPL 2010’u kazanarak
CLT20 2009’da Ne Yaptılar: Katılmadılar
Kaptan: Mahendra Singh Dhoni
Kadro: Mahendra Singh Dhoni, Srikkanth Anirudha, Ravichandran Ashwin, Subramaniam Badrinath, Lakshmipathy Balaji, Doug Bollinger, Matthew Hayden, Michael Hussey, Shadab Jakati, Justin Kemp, Joginder Sharma, Albie Morkel, Muttiah Muralitharan, Suresh Raina, Murali Vijay
Koç: Stephen Fleming
Ne Yapabilirler: IPL’deki şampiyonlukları sürpriz olarak kabul edilse de diğer takımlardan onları ayıran bazı özellikler var. Bunların başında takım olmak olgusu geliyor. Bir çok IPL takımı yurdışından büyük paralar vererek getirdikleri yabancılara güvenirken CSK daha çok Hint oyuncularıyla ön plana çıkan bir takım. İkincisi bireysel olarak bir oyuncunun ön plana çıkmasından ziyade herkes belli bir oranda minimum katkı sağlayarak yükü paylaşıyorlar. Kaptan Dhoni, Raina ve Badrinath ile turnuvanın en güçlü vurucu ekibinden birine sahipler. Hayden ve Vijay de çok tecrübeli açılış vurucuları. Hücumdaki en büyük silahları ise Jakati ve Bollinger olacak gibi gözükse de Ashwin ve Muralitharan’ın falsolu atışlarıyla yükü paylaşmaları çok önemli. Bu yıl oynanan T20 Dünya Kupası öncesi T20 için çok yavaş skor yapıyor diye takımda fazla yer bulamayan Michael Hussey’nin de tek başına maç kazandırır hale gelmesi koç Fleming ve kaptan Dhoni’nin başını ağrıtacak bir sorun. Acaba dengeli bir takımın dengesini bozmayı göze alacaklar mı göreceğiz.
Sonuç: Buraya IPL şampiyonu olarak gelen bir takım şampiyonluk için asla hafife alınmamalı. Bu gruptan çıkamamaları büyük sürpriz olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder