23 Eylül 2010 Perşembe

T20 Şampiyonlar Ligi Grup Maçlarının Ardından

A Grubu

T20 Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları dün A grubunda oynanan Warriors-Chennai Super Kings maçıyla tamamlandı ve yarı finale çıkan takımlar belli oldu. Son maç öncesinde Victoria dahil 3 takımın da gruptan çıkma şansı vardı ancak Chennai’nin galibiyeti ve Warriors’un da gerekli koşu oranını yakalamasıyla Victoria yarı finali göremeden turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.
Kaderin bir cilvesi olarak 5 ülkenin şampiyonlarının buluştuğu A grubu maçları başladığında hem Wayamba’nın hem de Central Districts’in turnuvada maç kazanabilecekleri ancak grup aşamasını geçebilecek istikrara ve kadro derinliğine sahip olmadığı az çok belli olmuştu. Grubun ilk sürprizi ev sahibi Warriors’un Victoria’yı rahat bir maçtan sonra 28 koşuyla yenmesi oldu. Bu yenilgi Victoria’nın kadro seçimindeki bazı hataları gözler önüne serdi. Moral bozucu yenilgiden 2 gün sonra Victoria Central Districts karşısında daha iyi bir oyun oynamasına ve maçı kazanmasına rağmen zorlanması Warriors ve Chennai’nin işine çok yaradı. Grubun favorilerini karşı karşıya getiren maçta Victoria’nın Chennai Super Kings’i super over ile yenmesi üçlü averaj hesabını düğümü çözecek araç olarak ön plana çıkardı. Grubun son maç gününde turnuvanın şu ana kadar tek hat-trick yapan oyuncusu olarak Isuru Udana alkışlanırken son maçta Chennai ve Warriors el ele bir üst tura çıktılar.
Grupta puan tablosu şu şekilde oluştu:


Takımlar
M
G
Y
B
Puan
 Net RR
Chennai Super Kings
4
3
1
0
6
+2.050
Warriors
4
3
1
0
6
+0.588
Victoria
4
3
1
0
6
+0.366
Wayamba
4
1
3
0
2
-1.126
Central Districts
4
0
4
0
0
-1.844


B Grubu

Gruplar açıklandığı zaman ilk göze çarpan takımlar hiç kuşkusuz yıldızlarla dolu kadrolarıyla iki Hindistan takımıydı. Geçen yılın en dikkat çeken takımı Trinidad&Tobago’yu yenerek buraya gelen Guyana’ya hiç şans tanınmazken grubun diğer 2 takımının sürpriz yapabileceği konuşuluyordu. Grebun ilk maçında Highveld Lions’ın yıldızlar topluluğu Mumbai’yi yenmesi gruptaki çekişmeyi gözler önüne serdi. Yerel T20 turnuvasında 2. olarak buraya gelen South Australia ilk maçında Lions’ı yenerek grupta iddiasını ortaya koydu. Morali yükselen ekip 2. maçında Mumbai’yi yenerek avantajı eline geçirdi. Geçen yıldan tecrübeli Bangalore ile Mumbai arasındaki maç Mumbai’nin galibiyetiyle bitmesine rağmen ilk 2 maçta aldığı yenilgilerin altından kalkamayan Mumbai elenirken gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek maçta Lions’ı yenen Bangalore adını yarı finale yazdırmayı başardı. Grupta Guyana beklendiği gibi herkese yenilerek turnuvaya veda ederken South Australia turnuvanın tek yenilgisiz takımı oldu.
Grubun puan tablosu:

Takımlar
M
G
Y
B
Puan
Net RR
South Australia
4
4
0
0
8
+0.589
RC Bangalore
4
2
2
0
4
+0.759
Lions
4
2
2
0
4
+0.401
Mumbai Indians
4
2
2
0
4
+0.221
Guyana
4
0
4
0
0
-2.083


İstatistikler:

En fazla koşu

Michael Klinger (South Australia)
213
Aaron Finch (Victoria)
197
Murali Vijay (Chennai Super Kings)
195
Davy Jacobs (Warriors)
191
Jamie How (Central Districts)
188

En fazla wicket
Ravichandran Ashwin (Chennai SK)
10
Daniel Christian (South Australia)
9
Muttiah Muralitharan (Chennai SK)
7
Juan Theron (Warriors)
7
Shaun Tait (South Australia)
6

Bir günlük aradan sonra Cuma gününden itibaren saat 1830'da Uygar Karaca ile birlikte yarı final ve final maçları için  Eurosport 2 ekranlarında olacağız. Maçların programı şöyle

24 Eylül Cuma: Chennai Super Kings-Royal Challengers Bangalore
25 Eylül Cumartesi: South Australia-Chevrolet Warriors
26 Eylül Pazar: Final



2 yorum:

  1. Victoria'nın çok az bir koşma oranı ile elenmesine gerçekten çok üzüldüm. Onlar bu turnuvada böyle bir sonucu haketmediler. Daha üst sıralarda bitirmeleri gereken bir turnuvadan bu şekilde elenmeleri gerçekten üzücü bir durum. Victoria'yı şampiyon adayı olarak gören Okcan BASAT da eminim ki üzülmüştür.
    Turnuvanın geri kalan maçlarına ve bir üst tura çıkan takımlara baktığımızda en güçlü şampiyon adayı olarak South Australia'yı görüyorum. Yayınlarınızı tv'den mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Başarılarınızın ve yayınlarınızın devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. benim şampiyonluk favorim Royal Challengers. Kötü başladılar ama gerisini iyi getirecekler gibime geliyor.

    YanıtlaSil