3 Eylül 2010 Cuma

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, A Grubu, Wayamba


Wayamba

Nasıl Katıldılar: Sri Lanka ulusal T20 kupasını kazanarak
CLT20 2009’da Ne Yaptılar: İlk turda elendiler
Kaptan: Jehan Mubarak
Kadro: Jehan Mubarak, Sameera de Zoysa, Rangana Herath, Damitha Hunukumbra, Mahela Jayawardane, Shalika Karunanayake, Jeevantha Kulatunga, Kaushal Lokuarachchi, Farveez Maharoof, Ajantha Mendis, Kushal Janith Perera, Thisara Perera, Isuru Udana, Mahela Udawatte, Chanaka Welegedara
Koç: Manoj Abeywickrama
Ne Yapabilirler: Adeta bir mini Sri Lanka milli takımı gibiler. Takımın yarıdan fazlası uluslar arası seviyede ülkesini temsil etmiş oyuncular. Milli takım kaptanı Mahela Jayawardane hiç kuşkusuz takımın en önemli yıldızı. İlerlemiş yaşına rağmen Karunanayake ile oluşturdukları ikili takımın ateşleyicisi olabilir. Farveez Maharoof gibi tehlikeli bir all rounder ile beraber Sri Lanka’nın Muralitharan’dan sonraki en önemli ve farklı tekniğe sahip spin bowlerları Mendis, Herath ve Lokuarachchi aynı takımdalar ve pek de spin bowlinge uygun olmayan Güney Afrika wicketlarında ne yapacakları çok bilinmeyenli bir denklem. Genç yetenek Thisara Perera da takımın önemli silahlarından. Yine de başarıları diğer oyunculardan ziyade Jayawardane’nin formuyla doğru orantılı olacaktır çünkü tek başına maçı alıp götürebilecek yıldızları ondan ibaret sayılabilir.Son zamanlarda iyi bir hızlı atıcı yetiştiremeyen Sri Lanka’nın T20 Dünya Kupası’na başına iş açan bu hastalığı kuşkusuz Wayamba’yı da etkileyecektir. Welegedera ve Udana bu soruna çare olabilirlerse ilk iki uzak bir hayal sayılmaz.
Sonuç: Bu güçlü grupta ilk ikiyi zorlamaları bekleniyor. Aslında sadece rakipleri değil TV yorumcuları ve skor kaydedenleri de zorlayacaklar. Düşünün şöyle bir wicket olduğunu XXX c Karunanayake b Lokuarachchi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder