2 Eylül 2010 Perşembe

Avustralya’nın Hindistan Turu Test Kadrosu Açıklandı

1 Ekim’de Mohali’de oynanacak ilk Test maçı ile başlayacak Avustralya’nın Hindistan turunun kadrosu bugün açıklandı. Temmuz ayında İngiltere’de oynanan Pakistan serisinde maç kaybederek hayal kırıklığı yaratan Avustralya’da Ashes serisi öncesi bu turun önemi çok büyük. Takımına oldukça güvenen Avustralya’nın seçici kurul başkanı Andrew Hilditch genç yeteneklerle tecrübeli oyuncuların kaynaştığı mükemmel bir kadroya sahip olduklarını söyleyerek takımının iddiasını ortaya koydu.

Kadroyu incelediğimizde en öenmli sürpriz olarak Josh Hazlewood’un ismi öne çıkıyor. New South Wales gibi mükemmel hızlı atıcılar yetiştirme geleneğine sahip bir eyaletin son ürünü olan bu 19 yaşındaki oyuncu. U19 Dünya Kupası’nda ülkesinin şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Bu yıl İngiltere ile oynanan ODI serisinde bir maç oynayarak uluslararası kariyerine başlangıç yapan Hazlewood, eğer şans bulursa ülkesinin en genç Test oyuncularından biri olacak.

Uzun süreli sakatlık problemi yaşayan genç açılış vurucusu Phillip Hughes ve off spinner Nathan Hauritz de tur kadrosuna dahil edilen ve Ashes serisinde görev alması beklenen oyuncular. Diğer uzun süreli sakatlardan wicketkeeper Brad Haddin dinlendirilecek ve hızlı atıcı Peter Siddle da Victoria takımıyla T20 Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğinden kadroya alınmadılar.

Kadro: Ricky Ponting, Michael Clarke, Doug Bollinger, Peter George, Nathan Hauritz, Josh Hazlewood, Ben Hilfenhaus, Phillip Hughes, Michael Hussey, Mitchell Johnson, Simon Katich, Marcus North, Tim Paine, Steven Smith, Shane Watson

Tur Programı:

01-05 Ekim, 1.Test, Mohali
09-13 Ekim, 2.Test, Bangalore
17 Ekim, 1.ODI, Kochi
20 Ekim, 2.ODI, Visakhapatnam
24 Ekim, 3.ODI, Margao

Tur ile ilgili olarak ileriki günlerde detaylı analizlerimizi de sunacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder