30 Eylül 2010 Perşembe

Hindistan Avustralya Kadrolarının Analizi

AÇILIŞ VURUCULARI

Hindistan: Gautam Gambhir, Virender Sehwag, Murali Vijay
Avustralya: Shane Watson, Simon Katich, Phillip Hughes

Hindistan bu konuda Avustralya’ya oranla daha oturmuş bir ikiliye sahip. Gambhir 2009 yılının en iyi Test oyuncusu seçilmişti. Sehwag ise herkesin bildiği gibi müthiş hızlı başlangıçlara imza atan ve takımın moralini yükselten bir isim. Gambhir’in hafif bir sakatlığı var ancak bu oynamasını engellemeyecektir. Sehwag bir önceki Avustralya’nın turunda hiç 100 yapamadı, kısa ve zıplayan toplarla baş edememesi en zayıf noktası. Avustralyalı atıcılar onun bu zaafını açığa çıkarmaya çalışacaklardır. Bu ikiliden birini sakat olması durumunda oynayacak olan Vijay ise henüz tam olarak uluslararası alanda kendini kanıtlamamış olsa da çok iyi bir T20 Şampiyonlar Ligi geçirdi ve çok moralli.
Avustralya’nın yenilgisiyle sonuçlanan Ashes serisinin 3. maçından itibaren beraber oynamaya başlayan Watson ve Katich ikilisi Avustralya’ya biraz olsun istikrar getirdi. İyi performanslarıyla kariyer ortalamalarını da önemli oranda yükselten bu ikili Chandigarh’da iyi bir hazırlık maçı geçirdiler. Avustralya’nın son Hindistan turunda özellikle Matthew Hayden’ın formsuzluğu çok büyük sıkıntı yaratmıştı. Bu ikili eğer iyi bir başlangıç yapabilirlerse Avustralya için galibiyet daha kolay gelecektir. Görev bekleyen Hughes ise spektaküler bir Test kariyeri başlangıcından sonra yerini Watson’a kaybetti, ama önündeki ikiliden birinin görev alamaması durumunda iyi maçlar çıkarabilecek potansiyele fazlasıyla sahip.

ÜST ORTA SIRA

Hindistan: Rahul Dravid, Sachin Tendulkar
Avustralya: Ricky Ponting, Michael Clarke

Dravid ve Tendulkar Hindistan’ın yıllardır temel direği oldular. İlerleyen yaşlarına rağmen hala eski performanslarını devam ettirmelerini biraz da önlerindeki açılış vurucularının sağlamlığına bağlamak lazım. Onların başarısı Dravid ve Tendulkar’ın üzerindeki baskıyı hafifletince çok iyi bir tekniğe sahip bu iki oyuncu rakiplerinin önüne bir duvar gibi dikilerek maçı Hindistan lehine çeviriyorlar. Avustralyalı hızlı atıcıların eskisi kadar bu ikili için tehlike olmadıklarını düşünürsek kendi seyircileri önünde belki de son Avustralya serisinde yıldızlaşacaklardır.
Yıllar içerisinde Ponting ise Tendulkar’ın aksine performansını eski seviyelerinde bir türlü tutmayı başaramadı. Son 2 yıldır ortalamaları giderek düştü ve eskisi kadar büyük bir güç olmaktan çıktı. Özellikle kaptan olarak üzerindeki baskı onu etkiliyor. Bu seri ve takip eden Ashes serisi onun kaderini belirleyecek. Bir de eski ‘belalısı’ Harbhajan Singh ile karşılaşacak olması onun için çok fazla olacaktır. Spin bowling karşısında en etkili Avustralyalı oyuncu kabul edilen Clarke, ayaklarını çok iyi kullanmasıyla Hindistan’ın spin bowlingi seven wicketlarında Avustralya’nın en önemli vurucu silahı olacaktır.

ORTA SIRA VE WİCKETKEEPER

Hindistan: VVS Laxman, Suresh Raina, MS Dhoni, Cheteshwar Pujara
Avustralya: Michael Hussey, Marcus North, Tim Paine, Steven Smith

Avustralya’nın bir belalısı Harbhajan ise diğeri de hiç kuşkusuz Laxmandır. Hindistan’ın Avustralya karşısındaki galibiyetlerinde hep pay sahibi olan Laxman’ın varlığı bile Avustralya için endişe kaynağı olacaktır. Son Sri Lanka serisinde Yuvraj Singh’in yerine kadroya alınan ve başarısıyla yerini sağlamlaştıran Raina, moralli olmasına rağmen Yuvraj’ın boşluğunu doldurmak konusunda baskı altında olacaktır. Takımın kaptanı Dhoni ise kaptanlığın ek sorumluluğunu harika bir şekilde taşıdı ve Hindistan’ın Test sıralamasında 1.sıraya çıkmasını sağladı. Bunu yanında şu an en iyi wicketkeeper ve vurucu olarak da güvenilecek bir isim. Pujara ise yerel ligde harika bir ortalamaya sahip, iyi bir hazırlık maçı oynadı ancak ona şans gelmesi biraz zor gibi gözüküyor.
Avustralya ise bu grupta istikrar abidesi Hussey hariç hep istikrarsız oyunculara sahip. North bir maç harikalar yaratırken öbür maç çok kötü oynuyor. Yılın başındaki Y.Zelanda serisindeki performansıyla kredisini arttıran North Pakistan serisinde yine yokları oynadı ve Ashes serisinde oynamak istiyorsa burada hata yapmak lüksü hiç yok. Wicketkeeper olarak tura katılan Paine ise Haddin’den daha iyi bir wicketkeeper olmasına rağmen daha kötü bir vurucu ve Avustralya burada Haddin’in katkısını çok arayacak. Smith henüz çok genç ve tecrübesiz. İkinci spinner gerekirse takımda yer bulabilir ama onu da burada riske atmak kariyerini bitirebilir.

ATICILAR

Hindistan: Zaheer Khan, Ishant Sharma, Sree Sreesanth, Harbhjan Singh, Amit Mishra, Pragyan Ojha
Avustralya: Doug Bollinger, Ben Hilfenhaus, Mitchell Johnson, Peter George, Nathan Hauritz

Hindistan’ın hızlı atıcıları halen en çok eleştirilen oyuncular ve bu konuda hep bir karamsarlık havası hakim. Zaheer Khan eski günlerinde değil, Sharma hala beklenen sıçramayı yapamadı, Sreesanth ise tehlikeli olmasına rağmen zaman zaman kontrolden çıkarak takımına zarar veriyor. Esas Hindistan’ın gücü spin bowling kaynaklı. Harbhajan halen eski gücünden uzak olsa da Avustralya karşısında hep etkili olan bir oyuncu. Ponting’i avlamak için elinden geleni yapacaktır. Onun yanında 2.spinner olarak kullanılabilecek isim ya Mishra ya da Ojha olacak. Hazırlık maçında Ojha Avustralyalıları çok zorlayarak gücünü gösterdi ve bir adım öne geçti. Ancak Mishra da yabana atılacak bir isim değil. Bu ikili arasındaki seçim Hindistan’ın oynayacağı bir kumar olacak.
Hızlı atıcılar konusunda Avustralya biraz daha öne çıkıyor. Johnson eski formundan uzak ve bir çıkış yolu arıyor. Ashes öncesi bunu için de Hindistan önündeki altın fırsat olabilir. Bollinger IPL tecrübesiyle Hindistan koşullarına alışık bir isim, eğer kontrolden çıkmazsa etkili olabilecek yeteneğe sahip. Hilfenhaus Hindistan’da zorlanacağını bekleyenleri hazırlık maçındaki oyunuyla yanılttı ve istikrarlı bir oyuncu. Hauritz bir spinner için en zorlu testle karşı karşıya. Warne ve Murali’nin bile domine edemediği Hindistan wicketlarında iyi bir iş çıkarmak zorunda. Son Pakistan serisinde sakatlığı nedeniyle oynamadı, hazırlık maçında kötüydü, ancak Hauritz burada iş yapabilirse Ashes öncesi Avustralya’ya harika bir moral olur. George hazırlık maçında iyiydi ama şans bulması olağanüstü şartlara bağlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder