6 Eylül 2010 Pazartesi

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, A Grubu, Victoria Bushrangers




Victoria Bushrangers

Nasıl Katıldılar: Avustralya ulusal T20 kupasını kazanarak
CLT20 2009’da Ne Yaptılar: Yarı finalde elendiler
Kaptan: David Hussey
Kadro: David Hussey, Ryan Carters, Aaron Finch, Shane Harwood, John Hastings, Brad Hodge, Andrew McDonald, Bryce McGain, Clint McKay, Glenn Maxwell, Dirk Nannes, James Pattinson, Rob Quiney, Peter Siddle, Matthew Wade
Koç: Greg Shipperd
Ne Yapabilirler:  Avustralya’da T20’nin yerel olarak oynanmaya başlandığı 2005/06 sezonundan beri düzenlenen beş ulusal kupanın dördünü kazandılar. Bu seneki en büyük kayıpları RC Bangalore’da oynamak zorunda olan kaptan Cameron White oldu. Yerel kupada oynattıkları yabancı oyuncuları Ross Taylor ve Dwayne Bravo’nun da başka takımlarda oynayacak olması nedeniyle biraz zorlanacaklardır. Ancak Victoria çok tecrübeli ve yetenekli bir oyuncu grubuna sahip. Hızlı atıcıları belki de turnuvanın en iyi hızlı atıcı grubu olarak kabul ediliyor. Bununla beraber T20’de büyük bir güç olan Hodge ve David Hussey ikilisi yadsınamaz. McDonald gibi kaliteli bir all rounder ve McGain gibi ilerlemiş yaşına rağmen etkili olabilen bir spinner da çok değişik anıları yaşadıkları Güney Afrika’ya geri dönüyorlar. Peter Siddle da sakatlıktan kurtuldu ve beklenen ekstra katkıyı yaparsa geçen yıldan daha ileri gitme olasılıkları çok.
Sonuç: Tecrübesiyle ön plana çıkan bir takım olan Victoria önce geçen yıl kaybettiği Wayamba’dan rövanşı alacak ve sonra da gruptan çıkacaktır. Bir de geçen yıl hiçbir IPL takımına yenilmediklerini hatırlatmakta fayda var. Bir çok otorite geçen yılki başarıyı tekrarlamalarını uzak bir ihtimal olarak görse de bana göre grubun favorisi onlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder