21 Eylül 2010 Salı

Şampiyonlar Ligi: Wayamba Elevens- Victoria Bushrangers

Şampiyonlar Ligi'ne erken veda edenler takımlardan biri daha belli oldu: Wayamba Elevens. Victoria Bushrangers karşısında tutunamayan Sri Lankalılar, geçen seneki gibi ilk turda elendi. Farklı galibiyete ulaşan Victoria'ysa averajını düzeltti.

Victoria'nın maça yaptığı süper başlangıç, gidişat hakkında da iyi fikir verdi. Hızlı atıcılar arasına katılan James Pattinson'la başlayan wicket alma rüzgarı, Jeevantha Kulatunga'yle Mahela Udawatte'yi dışarı gönderdi. Bu sırada Clint McKay'in direct hit'iyle gelen run-out, tek kelimeyle harikaydı. Ancak Victoria, bu denle iyi başladığı maçta, erken aldığı iki wickettan sonra durdu. Özellikle Jehan Mubarak'le Mahela Jayawardene, takımı 81'e ulaştıracak, 72 koşuluk bir ortaklık ortaya koydu. Bu ortaklığın bitişi, Andrew McDonald'ın aldığı wicketla geldi. Oradan sonra da domino taşı gibi dökülen Wayamba'lı vurucular, devre biterken takımlarına sadece 106 koşu kazandırabilmişlerdi.Wayamba bizlere, bir rekor heyecanı da yaşattı. Toplam 5 vurucusunu, koşu alamadan kaybeden Sri Lanka ekibi, bir vurucuyu da aynı şekilde kurban verseydi, Twenty20 'lerdeki rekoru egale edecekti.

İkinci yarıdaysa-galibiyete çok yakın olmasına rağmen-tat vermeyen bir Victoria seyrettik. Özellikle Brad Hodge ve Matthew Wade, hayal kırıklığı yarattılar. Duraklama devrinden sonra oyuna giren David Hussey, meseleyi zorlanmadan, tecrübesiyle halletti. Sonunda Victoria 8 wicket farkla kazandı ve gözünü, Chennai-Warriors mücadelesine dikti. Warriors galibiyeti, Victoria'ya tur atlacak ama aksi gerçekleşirse, averaj hesabına bakılacak.

Şampiyonlar Ligi'nde bugün iki maç var. Önce 14:30'da South Australia Guyana'yla karşı karşıya gelecek. Günün asıl zevkli ikinci maçındaysa TSİ 18:30'dan itibaren, Royal Challangers Bangalore, Highveld Lions'la buluşacak. Karşılaşmalar Eurosport2'de, Okcan Basat'ın yorumlarıyla ekranlarda olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder