2 Eylül 2010 Perşembe

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, A Grubu, Central Districs Stags

Bugünden itibaren değerli dostum Uygar Karaca ile birlikte 10 Eylül'de başlayacak T20 Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımları sizlere tanıtacağız. İlk olarak A grubu ve Central Districts Stags ile başlıyoruz.



Central Districs Stags


Nasıl Katıldılar: Yeni Zelanda ulusal T20 kupasını kazanarak
CLT20 2009'da Ne Yaptılar: Katılmadılar
Kaptan: Jamie How
Kadro: Jamie How, Doug Bracewell, Brendon Diamanti, Bevan Griggs, Peter Ingram, Mitchell McClenaghan, Michael Mason, Adam Milne, Kieran Noema-Barnett, Brad Patton, Seth Rance, Mathew Sinclair, Tim Weston, Ben Wheeler, George Worker
Koç: Alan Hunt
Ne Yapabilirler: Takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan 2 yıldız oyuncuları Ross Taylor (RC Bangalore’da oynayacak) ve Jacob Oram’dan (sakatlık) yoksun turnuvaya katılacak olmaları takımın gücünde önemli bir azalma yapacak olsa da Yeni Zelanda takımları her zaman oyunun kısa formatlarında tehlikeli olmuşlardır. Göze fazla çarpmayan ancak yine önemli bir eksiklik de Auckland’a karşı oynanan final maçında takımın en iyilerinden biri olan ve bir T20 maçında yapılmış en yüksek 2.skora sahip olan İngiliz oyuncu Graham Napier’in Essex ile olan kontratından dolayı bu şampiyonada yer almayacak olması. Bütün bu kötü gözüken taloda güvenebilecekleri isimler ise uluslararası tecrübeye sahip ilk 3 vurucuları Peter Ingram, Jamie How ve Mathew Sinclair olacak. Atıcı olarak en tecrübeli isimleri Michael Mason’ın yanında Brendon Diamanti göze çarparken özellikle son yıllarda T20’de önem kazanan spin bowling departmanında iyi bir isim olmaması ciddi bir eksiklik.
Sonuç: Bu turnuvada yarı final görebilmeleri için şansa ve olağanüstü bireysel performanslara çok ihtiyaçları var. Bütün bu faktörler göz önüne alındığında gruptan çıkma şanslarının az olduğu söylemek yanlış olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder