25 Eylül 2010 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi Yarı Final: Royal Challangers Bangalore-Chennai Superkings

İlk yarı final için biraz 'az heyecanlı' karşılaşma, özellikle yağmurun müdahalesiyle, yaklaşık 2 buçuk saatlik gecikmeyle sona erdi. Sonunda, finale giden ekip, Hindistan şampiyonu Chennai Superkings oldu.

Belki de para atışı, maçın önemli ayrıntılarından biri haline geldi çünkü atışı kazanan Chennai, vurucu takım oldu ve 5 dakika sonra yağmur yağmaya başladı. Maçın 3.overına girildiğinde kendisini gösteren yağış, beklenmediği halde, yeniden dönüşü 2-2 buçuk saat kadar geciktirdi. Ardından 17'şer overda sonlanacağı haber edilen maçın devamına geçildi. Hızlanmayı kafasına koyan SuperKings'den Micheal Hussey, wicketı erkenden teslim etti. Ne var ki topu yakalayan Dale Steyn, geri geri koşarken düşüp kafasını da yere vurmaktan ve sakatlanarak oyunu termekten kurtulamamıştı. Ardından oyuna katılan Suresh Raina, hücum adına akılalmaz bir katkı yaptı. Steyn'in yokluğunda verimli bir hızlı atıcı bulamayan Bangalore, Virat Kohli ve Dillon Du Preez gibi oyunculardan da atışlarda aradığı katkıyı göremedi. Açılış vurucusu Murali Vijay ve Suresh Raina, beraberce 81 koşuya imza attılar. Vijay, Virat Kohli'nin yakalayışıyla oyundan çıkarken dört tane dördü ve bir tane de altıyı çoktan göndermiş ve 41'e ulaşmıştı. Anıl Kumble'nin ilk overlarıyla biraz olsun dizginlenen Chennai yürüyüşü, devrenin sonlarının yaklaşmasıyla koşuya dönüştü. Zorunluluktan da olsa atışlara gelen Cameron White, tek bir overda 2 no-ball, 2 wide, ve bir FOUR'u içeren 13 koşu verince Anıl Kumble de moralini toparlayamadı ve devre sonunda Chennai 174'e ulaştı. Suresh Raina, tam 6 SIX ve 5 de FOUR'la 94'e kadar giderek turnuvada, bir maçta elde edilen en yüksek skoru yakaladı.

İkinci yarıda, D/L metoduyla yapılan hesaplamaların sonunda Bangalore'un takip etmesi gereken sayı 176 olarak belirlendi. 20 overda bile o denli kolay olmayan bu göreve soyunan Royal Challangers'lı vurucular, ilk overlarda, karşılarında Doug Bollinger ve Albie Morkel'ın yönettiği müthiş bir 'pace attack' görmekteydiler. Powerplay'i de içeren bu overlarda, hem Rahul Dravid, hem Robbie Uthappa hem de umutların bağlandığı Ross Taylor kaybedildi. Üstelik bu üçlünün toplam koşu sayısı, 10'u bile bulamadı. Bangalore, bundan sonra mucizeler için gökyüzüne bakmaya başlamalıydı ama bu maçta onlara yukarıdan değil, tam cepheden gelen tek şey, Chennai'lilerin zor toplarıydı. Hem Ravichandran Ashwin, hem Muralitharan hem de Balaji, Bangalore'a göz açtırmadı. Sonunda, normal dışı bir gelişme yaşanmadı ve kazanan, Chennai Superkings oldu.3 overda 1-13'ü yakalayan Albie Morkel, gecenin kahramanlarından biriydi.

Warriors ve South Australia'yı buluşturacak diğer yarı final mücadelesi, bu akşam TSİ 18:30'dan itibaren Eurosport2 ekranlarında, Okcan Basat'ın yorumlarıyla karşınızda olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder