17 Eylül 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi: Mumbai Indians-Guyana

Nihayet beklenen oldu ve Mumbai Indians ilk galibiyetini aldı. Ama tatmin edici mi? Pek değil.

Indians, bulutlu bir akşamüstünde yapılan para atışını kazanmasına rağmen, hücum takımı olmayı tercih etti. Genellikle böyle havalardaki ilk tercih, field yapmaktır, ama anlaşılan büyük usta Sachin Tendulkar takımına her konuda güveniyordu.

Tendulkar'ın üzerindeki büyük güven, kendi oyununa, biraz da kötü etki etti belki de. Guyana'nın düşürdüğü 3 toptan sonra, nihayet kaptan 48 koşuya ulaşana kadar yaptığı özensiz vuruşlardan sonra, bir leg-break atışıyla dışarıda kaldı. Guyana, bu önemli adımı attıktan sonra, özellikle orta bölümdeki spin ataklarıyla, Mumbai'yi kontrol altına almaya gayret etti. Bu hedefe de zaman zaman yaklaştılar. Özellikle Bishoo, Tendulkar'ı çıkardıktan sonra Tiwary'i de avlamayı başardı.

Asıl problem, West Indies'den tanıdıkları Kieron Pollard oldu. O'nun oyuna katkısını şöyle özetleyebiliriz. Mumbai 10. overda 71/0'ken, devre sonunda 184/4'teydi. Bu sürede 10 boundary bulan Pollard, bunlardan 9'unu SIX yapmıştı. Sonunda elde ettiği koşu, 72 oldu.

İşlerin bu kadar zor olduğu ikinci devrede, Guyana'nın cesur mücadelesini gördük. Maçı hiç bırakmadılar ve galibiyeti sonuna kadar zorlamaya çalıştılar. Fakat oyunun hiçbir bölümünde:"Hah, tamam galibiyete artık Guyana daha yakın" denebilecek bir durum da olmadı. Tabi takibin bu derece uzamasında Indians'ın verdiği 29 extra'nın da büyük payı vardı. Hücumdaki bir başka önemli etken de Ramnaresh Sarwan'ın sakince, kontrollü biçimde ortaya koyduğu 46'ıydı. Christian Barnwell, Esuan Crandon, Narsingh Deonarine gibi rakibin atıcılarındaki uluslararası maç tecrübesine sahip olmayan oyuncular, hatrı sayılır ölçüde katkı verdi ve Guyana iddiasını maçın son overına kadar korudu. Ancak orada, top başına 3 koşu almaları gerekmekteydi ve Lasith Malinga'nın atış kullandığı overda bu, neredeyse imkansızdı. Galibiyete rağmen gücü sorgulanan Mumbai'nin maçtan çıkarabileceği en sevimli görüntü, fielding de bu kez basit hatalar yapmamaları oldu.

İlk galibiyetiyle tanışan Indians, yarı finale çıkma umudunu sürdürdü. Guyana'ya 2 de 0 'da kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder