16 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi, Günün Maçları

Şampiyonlar Ligi'ne bugün, Centurion'da oynanan iki maçla devam edildi.

Central Districts Stags-Victoria Bushrangers


Stags, para atışından sonra hücum ederek başlamayı yeğledi. Genç bir kadroya sahip olan Yeni Zelanda ekibini, tecrübeli kaptanı Jamie How sürükledi. Peter Siddle'ın ilk overda aldığı 2 overdan sonra, Victoria güçlü yönünü, yani hızlı atışlarını Clint Mckay, John Hastings,Dirk Nannes gibi isimlerle sürdürerek rakibi 10 overda 45/3'te tuttu. Bu sırada Stags, Jamie How ve George Worker'la direnmeye çalışıyordu. Önce leg-break spinner Bryce McGain, ardından da allrounder Andrew Mcdonald, boundary vererek rakibi morallendirdi. McGain, sonraki overında toparlanıp wicket aldıysa da atışlarda kötü gününde yakalanan McDonald, 3 overda tam 24 koşu verdi. Fakat Stags, asıl darbeyi devrenin son üç overında buldu. John Hastings'in 7 atışından(no ball'la) 6'sını FOUR yapan Jamie How, bir maçta kaydedilen en yüksek skor için iddialı konuma gelmişti. Nannes'in olumlu uğraşlarına rağmen Stags, kötü açtığı devreyi How'ın 77'siyle bitirip,165'e ulaştı.

Victoria için hücumdaki önemli soru işareti, Brad Hodge'un hastalığı sebebiyle açılış vurucuları arasında yer almamasıydı. Fakat bu zor durumun üstesinden gelen kişi, Aaron Finch'ten başkası değildi. Bunda, Stags'in hızlı atıcılarının ve wicketkeeper'ı Tim Weston'ın kaçırdığı birkaç topun da büyük payı var tabi ki. Victoria, her ne kadar Rob Quiney(12'de çıktı) ve Aaron Finch'le, başlarda rakibine göre bile yavaş gitse de, 5.overdan sonra hızlanan Finch'in kurduğu ortaklıklar başarıyla sonuçlandı. Sırasıyla Matthew Wade,David Hussey ve Andrew McDonald'la hücum eden Finch, sol elli spinner George Worker, pek bounce'a uygun olmadığı görülen zeminde çaresiz kalan hızlı atıcılar Doug Bracewell, Micheal Mason ve Seth Rance'le birlikte medium pacer Kieran Noema Barnett'in atışlarında, zaman zaman şansının da yardımıyla 93'e ulaştı ve turnuvanın bir maçta kaydedilen en yüksek batsman koşu sayısını yakaladı. Tabi heyecan son overa kadar eksik olmadı. Ne var ki,19.overın sonunda,Brad Patton, yakalanması zor bir top da olsa, belki de maçı kaybettirecek bir drop yaptı. Son overa giren 19 yaşındaki Doug Bracewell, top başına 2 koşu ortalamayla kazanabilecek bir rakip karşısında baskıyı kaldıramadı ve 12 koşuyu 4. topta verdi.

Victoria 7 wicketla farkla kazanıp,gruptaki ilk galibiyetini aldı. Stags'se puansız kaldı.

Chennai Super Kings-Wayamba Elevens

Turnuvanın tek taraflı geçen maçlarından biri arasına giren karşılaşma sonunda Hindistan şampiyonları Chennai SuperKings, ikide iki yaptı.

Para atışını kazanıp, field yapmayı seçen Wayamba Elevens, kadrosuna Farveez Maroof ve Mahela Udawatte'yi katmamış ve sol elli spinner Lokukarachichi'yi ekipte tutmuştu. Loku ilk devrede tek bir atış bile yapmadı ve aslında bu üç kararın da hatalı olduğu anlaşıldı.

Sri Lanka ekibi, Udana'nın hızlı atışlarıya girdiği maçta, erkenden spinnerı Ajantha Mendis'e döndü. Ama asıl problem, rakibe tam 23 koşu verilen ve Chamara Welegedera'nın atış yaptığı 5. overdı. Bundan sonra devrenin en parlak zamanı, Ajantha Mendis'in Matthew Hayden'ı 10'da çıkarması oldu. Yerine giren Suresh Raina ve Murali Vijay'se turnuvanın en verimli ikililerinden biri olup, tam 137 koşuya imza attılar. Vijay 68'de, Raina'ysa 87'de maçı tamamlarken, aslında Wayamba için her şey neredeyse bitmişti. Kapanışı yapan Dhoni ve Albie Morkel, Wayamba'nın son üç overdaki şaşırtıcı gayretine rağmen, 200'ü bulmuştu.

Risk almaktan başka çaresi kalmayan Wayamba, bir şeyler beklediği Kulatunga'yı daha ilk overda kaybetti. Bir anlamda başarısını endekslediği Mahela Jayawardene'yse Bollinger'ın bouncerlarından birinde, 10 koşudayken yakalandı. Bundan sonra Chennai'lilerin yaptığı ciddi bir antrenman maçını izledik. En çarpıcı performans,offspinner Ravichandran Ashwin'in turnuvada 4 wicket alan ilk oyuncu olmasıydı. Morkel ve Bollinger'ın hızlı atışlarıya göz açtırmayan SuperKings, Bay 800 numara, Muttiah Muraltharan'ın aldığı son wicketla rakibi all-out yaptı ve Chennai 97 koşu farkla kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde yarın, galibiyetsiz iki takım, Mumbai Indians ve Guyana, Durban'da karşı karşıya gelecek. Maç 18.30'dan itibaren Eurosport2'de. Okcan Basat da yine bizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder