18 Eylül 2010 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi South Australian Redbacks- Royal Challangers Bangalore

Önemli olan soru şuydu: Bu Bangalore geçen senekinden farklı mıydı? Kadroya bakınca, buna olumlu cevap verilirdi. Çünkü Okcan Basat'ın yayında da vurguladığı şey, orta üst ve orta sıradaki vurucuların sahip olduğu kaliteydi. Ne var ki özellikle de savunmada bocalayan Hindistan ekibi, maç sonunda yine hüsrana uğradı.

Maça, para atışını kazanan Bangalore hücumla başladı. 'Takımda olsa da izlesek' dediğimiz Jacques Kallis, sırtındaki problem nedeniyle oynamıyordu. Bu da açılışı Rahul Dravid'le Manish Pandey'in yapması demek oluyordu. Shaun Tait'in atışlarından sonra, doğrusu maç öncesindeki tahminimde yanılacağıma inandım. Her ne kadar Gary Putland, Robin Uthappa'nın wicketını almayı başaran oyuncu olsa da,diğer hızlı,orta-hızlı atıcılardan Daniel Christian'la ve sol elli orthodox spinner Harry O'Brien'la beraber Ross Taylor'ın hızlı ilerleyişini durduramadılar. Tait destek alamıyordu, Dravid'se çok rahat değildi. Taylor'ı çıkaran yine Tait oldu. Fakat Yeni Zelanda'lı yıldız, yarım saatlik süre içerisinde karşıladığı 26 toptan 8 tane FOUR ve bir tane SIX'le 46 koşu çıkarmıştı.

Bir sonraki dönüm noktası, hızlı düşen wicketlarla oyuna erken giren Dillon Du Preez'in Cameron White'la oluşturduğu ikilinin hücumu sırasında, bizim hatalı olarak yorumladığımız hakem kararlıyla oyuna devam etmesi oldu. Damien Harris, batsmandan gelen topu yakaladı ama dışarıya doğru çıktığını farkettiği için elinden çıkardı. Ardından gönderilen pastan sonra da bailler havaya kalktı. Ağır çekimde run-out gibi gözüken pozisyona hakemden, FOUR , yani 'Harris topu elinden çıkarırken vücudunun bir kısmı dışarıdaydı' yorumu geldi. Öyle olsa bile, pozisyonun SIX olması gerekirdi. Orada yoluna devam eden ikiliden Du Preez, kariyerinin en iyi T20 sayısına ulaşıp,46'ıyla takımını ihya etti. Cameron White'sa 25'i aşamayıp, Rahul Dravid gibi hayal kırıklığı yarattı. İlk yarıya 154 koşu sığdı.

Durban'da açıkçası işi kolaylayan South Australia oldu. Fakat kimse, bu denli kolay olacağını tahmin etmemişti. Redbacksliler, stumpları gözleri kapalı şekilde Micheal Klinger ve Damien Harris'e emanet edebilirlerdi, çünkü birara bu ikili, wicket kaybı yaşamadan maçı bitirme noktasına geldi. İlk wicket, ancak 15. overda kaybedildi. Bu süreçte Praveen Kumar, Dale Steyn gibi hızlı atıcılarla, efsane leg break spinner Anıl Kumble overlarının büyük çoğunluğunu tamamlamışlardı. Her iki vurucunun da half-century yaptığı bölümde, Redbacks motorunun asıl yakıtı, Vinay Kumar ve Dilon Du Preez'in hızlı ve orta hızlı atışlar denediği orta overlar oldu. Sonunda Kumble, Harris'i dışarı gönderdi ama takım o sırada 124'teydi ve Harris de 57 yapmıştı. Bundan sonrakilere sadece işi sonlandırmak kaldı. 3 topta çıkan Graham Manou bunu başaramadı ve ağır sakatlığından kurtulan Callum Ferguson, kısıtlı sürede 21 yapıp maçı bitirdi. Klinger, 69 sayısıyla yeniden turnuvanın en skorer oyuncusu unvanın ele geçirdi.

8 wicket farkla kazanan Redbacks, yarı finali garantiledi. Bangalore'sa, Guyana galibiyetinden sonra yenilgiyle tanıştı.

Turnuvada bir sonraki maç, Chennai Super Kings'le Victoria Bushrangers'ı Port Elizabeth'de buluşturacak. Her iki takım da henüz yenilgi almadı. Maç Eurosport2'den, Okcan Basat'ın yorumlarıyla canlı yayınlanacak. Sorularınızla katılmak isterseniz yorum@eurosport.gen.tr adresiyle bize ulaşabilirsiniz.Günün diğer maçı olan Central Districts Stags-Warriors mücadelesiyse, TSİ 22:00'den itibaren, banttan ekranlarınıza gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder