30 Eylül 2010 Perşembe

Hindistan-Avustralya, 1.Test, 01-05 Ekim 2010, Punjab CA Stadyumu, Mohali, Chandigarh

Hindistan: Hindistan son 2 yıldır hiç test serisi kaybetmedi ve dünya sıralamasında 1.sıraya yükseldi. Bunun ne kadar hak ettiklerini kanıtlamak için öenmli bir fırsat yakalamış durumdalar. Her ne kadar hızlı atıcılar konusunda biraz sorunlu olsa da Hindistan maçın ve serinin mutlak favorisi. Normalde 2 spinner ile oynayan Hindistan’da Harbhajan Singh sakatlığı nedeniyle oynayamazsa 3. hızlı atıcı olarak Sreesanth şans bulabilir. 6. Sırayı da Raina’nın Yuvraj Singh’den devraldığını hatırlatalım.
Muhtemel Kadro: Gautam Gambhir, Virender Sehwag, Rahul Dravid, Sachin Tendulkar, VVS Laxman, Suresh Raina, MS Dhoni, Harbhajan Singh, Ishant Sharma, Zaheer Khan, Pragyan Ojha

Avustralya: Ashes serisi öncesi çok önemli bir test serisine başlayan Avustralya formsuz oyuncuların çokluğuyla dikkat çekiyor. Özellikle kaptan Ponting, North ve Johnson’ın mutlak surette oyunlarını üst seviyeye çıkarmaları şart. Bir diğer faktör de Hussey ve Bollinger’ın yorucu bir fikstürden sonra dinlenme şansı olmadan nasıl bir performans ortaya koyacakları. Açıkçası Avustralya için karamsar bir tablo gözüküyor. Yarınki maçta kadroda sürpriz bir değişiklik beklenmiyor.
Muhtemel Kadro: Shane Watson, Simon Katich, Ricky Ponting, Michael Clarke, Michael Hussey, Marcus North, Tim Paine, Mitchell Johnson, Nathan Hauritz, Doug Bollinger, Ben Hilfenhaus

Punjab CA Stadyumu, Mohali: Hindistan’ın en modern stadlarından biri olan stadyum ev sahibi takımın adeta ‘kalesi’. Takım burada oynanan 9 testte sadece bir yenilgi aldı. Geçen hafta mevsimin dışında yağan şiddetli yağmurlar wicketın karakterini biraz değiştirdi. Daha önceden vurucular için çok uygun olan wicket, yağmurların etkisiyle hızlı atıcılar için etkili olabilecekleri unsurlar da barındırıyor. Hindistan’da genel kural ‘para atışını kazan ve vurucu olmayı seç’ olsa da karar maç sabahı verilecektir. 2008’de burada oynanan maçta Hindistan kurayı kazanmış ve vurucu olmayı seçmişti, bunun ödülünü de 320 koşuyla maçı kazanarak aldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder