20 Eylül 2010 Pazartesi

Hindistan’ın Avustralya Test Serisi İçin Kadrosu Açıklandı


1 Ekim’de başlayacak Hindistan-Avustralya serisi için Hindistan kadrosu açıklandı. Halen ICC’nin Test sırlamasında 1.sırada bulunan ve oynadığı test maçlarının azlığı nedeniyle 1.sırayı korumakta zorlanması beklenen Hindistan için bu turun önemi çok büyük. Hindistan’ın seçici kurulu başkanı Kris Srikkanth seçimi yaparkan form ve fiziksel durum dahil bir çok faktörü değerlendirdiklerini ve ona göre seçim yaptıklarını belirtti.
Kadroyu incelediğimizde en büyük sürprizin Yuvraj Singh’in yerine kadroya alınan Cheteshwar Pujara olduğunu görüyoruz. Çok şanssız bir sezon geçiren YuvrajSingh, Sri Lanka serisiyle takıma geri dönmüş ve iyi bir performans ortaya koymuştu. Ne var ki Deng Humması nedeniyle serinin ikinci test maçının kadrosundan çıkarıldıktan sonra bir daha forma şansı bulamadı. Cheteshwar Pujara ise son 2 yıldır yerel liginde muhteşem maçlar çıkararak seçici kurulun dikkatini çekti ve şimdi yakaladığı fırsata dört elle sarılmak zorunda.
İkinci sürpriz ise yine Sri Lanka serisinde öne çıkan hızlı atıcı Abhimanyu Mithun’un, sakatlıktan geri dönen Zaheer Khan ve Sree Srisanth yüzünden kadro dışı kalması oldu. Son zamanlarda büyük eleştirilere maruz kalan Hindistan’ın hızlı atıcıları için bu en önemli seride gösterecekleri performans ilerisi için de belirleyici olacak. Takımın geri kalanında ise sürpriz bir isim yok, ağır topların hepsi kadroda bulunuyor.

Kadro: Mahendra Singh Dhoni, Virender Sehwag, Gautam Gambhir, Rahul Dravid, Sachin Tendulkar, VVS Laxman, Suresh Raina, Cheteshwar Pujara, Murali Vijay, Harbhajan Singh, Zaheer Khan, Ishant Sharma, Pragyan Ojha, Sree Sreesanth, Amit Mishra

Test Maçları Programı:
01-05 Ekim, 1.Test, Mohali
09-13 Ekim, 2.Test, Bangalore

Bir haber de Avustralya ile ilgili:  Avustralya’nın genç hızlı atıcısı Josh Hazlewood, omurundaki stres kırığı yüzünden kadrodan çıkarıldı, yerine James Pattinson ve Mitchell Starc tur kadrosuna alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder