27 Eylül 2010 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi Finali: Chennai Superkings-Chevrolet Warriors

Hem turnuvanın kendine özgü bir ruhu vardır. Mesela, bu turnuvada, maçların sıklıkla son toplara kadar heyecanla sürmesi gibi. Spinnerların ve başlangıç vurucularının gösterdiği başarılı performans gibi. Bir de tüm turnuvalarda ortak olarak gözlenen gerçekler vardır. Mesela, bu turnuvada, Chennai'nin Warriors'u yenmesi gibi.

"Keşke!" demiştir Warriors kaptanı Davey Jacobs,"Orada onları yenseydik." Jacobs'ın kastettiği şey, A Grubu'nun liderini belirleyen o malum maçtı. Hani şu Warriors'un yarı finali garantiledikten sonra kendisini sıkmayıp, Chennai'ye verdiği maç.

Güzel bir Johannesburg akşamında para atışını kazanan Warriors, galibiyetten emin, bir gün önce biten maçınsa yorgunluğuyla başladı maça. İşlerin ters gideceği powerplayde belli olmuştu. Yalnız Ashwell Prince'in yine 10'u bile görememesini terslik olarak değil de rutin olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Asıl problem, Davey Jacobs'ın 6.overın sonunda, 34'te çıkması oldu. Bu aslında, sonun başlangıcını temsil edecekti. Chennai'de devrenin yıldızları, off-spinnerlar sahne almaya yeni başlıyordu. Ashwin-Muralidaran'ın oluşturduğu falsolu atıcı timi, toplam 5 wicket aldı ve rakibin sadece 32 koşu verdirdi. Bireysel katkılar yarı yarıyaydı. Hücumda en iyi maçını çıkaran Craig Thyssen'ın 25'i olmasa-ki nasıl oldu,şaştık?-ikinci yarı 10 overda bitebilirdi.

Warriors gibi yavaş ama daha kendinden emin bir başlangıç yaptı Superkings ikinci devreye. Micheal Hussey, teker teker aldığı koşularla yerini Vijay'a bıraktı, Hindistanlı başlangıç vurucusu da, zaman zaman şansının da yardımıyla koşuları aldı. Ntini ve Tsotsobe gibi hızlı atıcılar, Murali Vijay'in 50'yi aşıp, turnuvanın en skorer adamı olmasını da engelleyemediler üstüne üstük. Nicky Boje ve Johan Botha'nın falsolu atışları da, rakibin yürüşünü durdurmakta etkisizdi. Chennai bazen yürüdü, bazen sendeledi ama hiç durmadı. 129'u kovalayıp galibiyete ulaşmak da bu yüzden zor olmadı. 6 milyon dolarlık ödül, önümüzdeki günlerdeki IPL açık artırmasıyla, kadrosunu yepyeni yıldızlarla doldurmaya hazırlanan Chennai'ye gitti.

Bizler de Eurosport2 ekranlarından yayınlanan maçlarla, Şampiyonlar Ligi'nin sonuna geldik böylelikle. Yayınlarda bizi yalnız bırakmayan Okcan Basat'a, bir kez de yazılı medya aracılığıyla teşekkürlerimi sunuyorum.

1 yorum: