8 Eylül 2010 Çarşamba

İngiltere-Pakistan Twenty20, 2. Maç Sonucu



İngiltere'nin bu Twenty20 serisindeki iki maçı da kazanacağı, zaten daha önceden beklenen bir sonuçtu. Önemli olan, evsahibinin bunu nasıl başaracağıydı. İngilizler için bugünkü 2.maç,ilkine göre daha tatmin edici bir sona vardı.
Şike'yle adı geçenlerin sayısı arttıkça, Pakistan Twenty20 kadrosundaki daralmalar, konuk ekibe fazla hamle imkanı vermedi. Bugünkü tek değişiklik, Wahab Riaz'ın Muhammed Hafeez'la yer değiştirmesi oldu.İngiltere'nin de, oyuncu değiştirmek için bir sebebi yoktu.
Bu kez bulutlarla girilen maç öncesi, para atışını kazanan Shahid Afridi, vurucu takım olmayı seçti.
İngiltere'nin hızlı atcısı Tim Bresnan, yine ilk dört overda iki wicket almayı başardı. Kamran Akmal 11, Muhammed Yousuf 4 koşuda boynu bükük dışarıya doğru yürümek zorunda kaldı. Gün hızlı atıcıların günüydü ve Stuart Broad, atışlara temkinli yaklaşan ve 19 dakikada karşıladığı 8 topta 3 koşu alabilen Shahzaib Hasan'ın ilk devresini bitiren adamdı. Broad kaptan Afridi'yi de avlayınca Pakistan 22/4'te kaldı. Umar Akmal, Greame Swann'ın iki atışında SIX kaydetti fakat üçüncüde kendisini OUT edilmiş halde buldu. Muhammed Hafeez ve Abdul Rezzak'ın bulduğu 25 koşu tabi ki yeterli değildi ve 19. over içinde Pakistan 89'a ulaşmış ve tüm vurucularını kaybetmişti.
İngiltere, koşu musluklarını Umar Gül'ün atış kullandığı ikinci overda açmaya başladı. O ana kadar Shoaib Akhtar, Davies'in tek bir SIX'inden başka koşu vermemişti. 2.overdaysa Craig Kieswetter bir anda 16'yı buldu. Hızlı atıcı Akhtar'ın bugünkü ilk kurbanı dünkü açılış performansı pek de kötü olmayan Steve Davies'ti. Davies 9'da çıktı derken sonraki atışta Kieswetter run-out oldu. İngiltere, bu olaylı üçüncü overın ardından 26/2'ye gelmişti. Okcan Basat'ın sık sık hatırlattığı gibi, Kieswetter'den sonra dümene geçen Paul Collingwood, durumu kontrol altına aldı. Durgun geçen overların ardından Akhtar, yine saldırıya başladı ama fielderlarıyla problem yaşayan Pakistan,Collingwood'u ancak 10. overda, spinner Saed Ajmal'la oyun dışına gönderebilecekti.Kaptan, 10. over sonunda 59/3'te duran İngilizlere 21 koşu hediye etmişti. Ardından oyuna giren Eoin Morgan'ın 18 koşusu bile galibiyete yetti.
İngiltere, Twenty20'lerdeki galibiyet serisini yediye çıkartırken, Pakistan ve Güney Afrika'nın rekorunu egale etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder