4 Eylül 2010 Cumartesi

T20 Şampiyonlar Ligi Tanıtımı, A Grubu, Chevrolet Warriors



Chevrolet Warriors

Nasıl Katıldılar: Güney Afrika ulusal T20 kupasını kazanarak
CLT20 2009’da Ne Yaptılar: Katılmadılar
Kaptan: Davey Jacobs
Kadro: Davey Jacobs, Nicky Boje, Johan Botha, Mark Boucher, Colin Ingram, Arno Jacobs, Justin Kreusch, Garnett Kruger, Lyall Meyer, Makhaya Ntini, Ashwell Prince, Jon-Jon Smuts, Juan Theron, Craig Thyssen, Lonwabo Tsotsobe
Koç: Russell Domingo
Ne Yapabilirler: Uzun yıllardan sonra ilk kez ulusal düzeyde başarı kazanan takım aynı yıl içinde hem 40 overlık turnuvayı hem de T20 turnuvasını kazanarak kısa formatın Güney Afrika’da kralları olduklarını kanıtladılar. Yerel turnuvada kullandıkları 2 staddan biri olan St.George’s Park (Port Elizabeth) grup maçlarını oynayacak olmaları onlara küçük de olsa bir ev sahibi avantajı getirecektir. Kadroda yıllardır Güney Afrika ulusal takımının oyuncuları olan Boucher, Prince ve efsane isim Ntini’nin yanında yeni T20 ulusal takım kaptanı Botha’nın da varlığı büyük bir güç olacaktır. Yine de ulusal ligde şampiyonluğun 2 mimarı olan Jacques Kallis ve Wayne Parnell’in takımda olmaması şampiyonluk için iddialı konuşamamalarının sebebi. Bu grupta 2 büyük favori olan Victoria Bushrangers ve Chennai Super Kings’in önüne geçmek için tecrübeli oyuncuların katkısının yanı sıra hızlı atıcıların disiplin içinde oynamaları şart. Bir umut verici gerçek de Güney Afrika’nın büyük turnuvalarda her zaman bir X-faktörü ortaya çıkararak rakiplerine sürpriz yapma yeteneğinin olması. Ingram ve Theron bu rol için en büyük adaylar.
Sonuç: Bu yıl IPL’in Güney Afrika’da oynanmış olması wicketlara aşina olan oyuncuların sayısını arttırdığından Warriors’ın ev sahibi avantajını azaltacaktır. Bu gruptan çıkmaları sürpriz olarak nitelendirilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder