1 Ekim 2010 Cuma

Hindistan-Avustralya, 1.Test, 1.Gün, Avustralya 224/5

Avustralya 224/5 (Watson 101*, Ponting 71, Z.Khan 3/45)

Sezon dışı yağan yağmurların etkisiyle nasıl davranacağı önceden kestirilemeyen Mohali’de kura atışını kazanan Avustralya genel kuralı uygulayarak vurucu olmayı seçtiğinde Dhoni son maçlardaki neden bu kadar şanssız olduğunu düşünmeye başlamıştı. İlk olarak atışları yapan Zaheer Khan’ın overında topun fazla sekmemesi, hızlanmaması ve yeterince falso almaması Hindistan içim yeterli bir endişe nedeniyken bir de daha 2. topta Virender Sehwag’ın Shane Watson’ın sopasından gelen topu kaçırması endişeleri bir kat daha arttırdı. Yavaş ve dikkatli bir başlangıç yapan Avusutralya Hindistan’ın eleştirilen hızlı atıcıları karşısında riske girmezken Simon Katich’in gereksiz cesaret denemesi lbw ile sonuçlanınca Hindistan bir adım öne geçmişti. Sehwag’ın hediye ettiği 2. şansın verdiği güvenle Watson yavaş yavaş skoru ilerletirken uzun süredir formsuzluğuyla dikkat çeken kaptan Ricky Ponting eski parlak günlerini hatırlatan bir performans ortaya koydu. Zaheer’in hızlı atıcı ortağı Ishant Sharma ise korkun bir gün geçirdi ve arka arkaya verdiği no ball bombardımanını (bir tanesinden Ponting yakalanmıştı) takip eden sakatlığıyla oyundan ayrıldığında Hindistan’ın seçenekleri sınırlandı ve yemek arasına başka wicket kaybetmeden Avustralya 101/1 ile gitti.
Yemekten sonra Avustralya’nın koşu oranı düşmeye başladıysa da Harbhajan Singh ve Pragyan Ojha’nın ikili spin atağı karşısında fazla zorluk yaşamadı. Ponting uzun zamandır ilk 100 koşusuna emin adımlarla ilerlerken bir anlık gevşemenin kurbanı oldu e kolaylıkla tamamlayacağı bir koşuda işi ağırdan alınca Suresh Raina tarafından run out oldu. Bu wicketın ateşlediği Hindistan’da Harbhajan Singh kötü performansına rağmen Michael Clarke’ı avlamayı başardı ve çay arasına 172/3 ile gidildi.
İyice düşen koşu oranı ve wickettan istediğini alamayan Hindistan’ın az tehditkar atışlarını rahatlıkla karşılayan Avustralya günü az kayıpla kapatmak üzereyken 83.overda Zaheer Khan yakaladığı rverse swing ile önce Michael Hussey’i oyun dışında bıraktı, sonra da aynı şekilde 85.overda yeri tehdit altında olan Marcus North’u 0 ile dışarı gönderdi. Kalan 5 overı sorunsuz geçmeyi başaran ve Watson’ın 100’e sağ salim ulaşmasıyla rahat nefes alan Avustralya günü 224/5 ile kapattı.
Maçın başında wicket karakteri ile ilgili konuşulan konu wicketın gün geçtikçe toparlayacağı ve hızlı atıcılar için iyi hale geleceğiydi. Zaheer Khan tek başına savaştığı bu gün reverse swing’i erken bularak Hindistan’ın umudunu arttırdı. Avustralya ise rahat giden bir maçta bir anda kendini diken üstünde buldu. 2. gün Avustralya’nın mutlaka 350 üzerini zorlaması gerekli. Aksi takdirde Hindistan üstünlük kurmaya başlayacaktır. Uzun süredir merakla beklenen bu Test serisinde daha çok gidiş gelişlere tanık olacağımız açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder