7 Ocak 2011 Cuma

Yeni Zelanda-Pakistan, 1.Test, 1.Gün, Yeni Zelanda 260/7

Yeni Zelanda 260/7 (Southee 56*, McCullum 56, Rehman 3/51)

Her ne kadar Ashes serisi gibi yüksek profilli veya Güney Afrika-Hindistan gibi heyecan uyandıran bir seri olmasa da birbirine denk 2 takımın Test serisi kriket dünyasına renk getirmiştir. Kasım ayında Hindistan karşısında iyi mücadele eden Yeni Zelanda ve Güney Afrika serisinde yenilmeyen Pakistan’ın 2 maçlık Test serisi Hamilton’da bugün başladı.
Kapalı ancak yağmursuz bir günde kura atışını kazanan Pakistan atıcı olmayı seçti ve ev sahibi Yeni Zelanda vurucu olarak başladı. Henüz maçın 2. overında hızlı atıcı Umar Gul’ün Tim McIntosh’u oyun dışı bırakmasıyla Pakistan iyi bir başlangıç yapmış oldu. Ne var ki Pakistan atıcılarının istikrarsızlık sorunu her zamanki gibi baş gösterdiğinde kontrolü ele alan Brendon McCullum ve Martin Guptill cezayı kesmeye başladılar. Umar Gul ile beraber diğer hızlı atıcılar Tanvir Ahmed ve Wahab Riaz birbirleriyle uyum içinde olmayınca ortak bir taktik üretemediler ve özellikle McCullum bu durumu çok iyi kullanarak erken kaybedilen wicketın yarattığı baskının hafiflemesini sağladı. Yavaş başlayan Yeni Zelanda’ya tekrar ivme kazandırn McCullum-Guptill ikilisi Yeni Zelanda’yı 78/1 ile yemek arasına  getirdi.
Yemek arasından toparlanarak geri gelen Pakistan önce Umar Gul’ün tuzağına düşen McCullum’ın sonra da Abdur Rehman’ın formsuz Ross Taylor’ın wicketlarını almasıyla tekrar avantaj yakaladı. Babasının cenazesine katılmak için Pakistan’a geri dönen Saeed Ajmal’ın yerine kadroya alınan falsolu atıcı Abdur Rehman’ın istikrarlı atışları Yeni Zelanda’nın rahat koşu almasını engelledi ve uygulanan baskı meyvelerini vermeye başladı. Jees Ryder’ın run out olması ve Martin Guptill’in, Abdur Rehman’ın en kötü atışında wicketını kaybetme becerisini göstermesiyle çay arasına giderken Pakistan kontrolü ele geçirmişti ve skor 160/5’e gelmişti.
Çay arasından sonraki ilk saat içinde wicket alma trendine devam eden Pakistan önce ilk Test maçını oynayan wicketkeeper Reece Young sonra da kaptan Daniel Vettori’nin wicketlarını alınca Yeni Zelanda’nın sonunun geldiğini hissetmeye başladı. Yıldızı Hindistan serisinde parlayan genç vurucu Kane Williamson’ın direncine Tim Southee de eşlik edince karşı atağa geçen Yeni Zelanda, Pakistan’a henüz işlerin bitmediğini hatırlattı. Bu direnç karşısında toparlanan Pakistan atıcıları yine disiplinden uzaklaştılar ve günün bu ikili 83 koşuluk bir ortaklık kurarak Yeni Zelanda’yı günün bitiminde Pakistan ile avantaj anlamında eşit konuma taşımayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder