4 Ocak 2011 Salı

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 5.Test, 2.Gün, Avustralya 280, İngiltere 167/3

Avustralya 280 (Johnson 53, Watson 45, Anderson 4/66), İngiltere 167/3 (Cook 61*, Strauss 60, Johnson 2/42)

Seri boyunca gösterdiği kötü performansa bir yenisini daha ekleyen Avustralya, eğer maçın içinde hala kaldıysa bunu Mitchell Johnson’a borçlu. Günün henüz 3.overında Brad Haddin’in wicketını kaybetmesiyle iyice zor durumda kalan Avustralya’nın son kalan 2 gerçek vurucusu Michael Husssey ve Steven Smith’in iyi performanslarına ihtiyacı vardı.  Bu ikili güvenli oynayarak biraz olsun İngiltere’nin hızını kesse de Smith’in teknik anlamda zayıflığı sıkıntı yarattı. Hussey’nin yeni topa geçilmeden hemen önce Paul Collingwood’a yenik düşmesi Avustralya’yı iflasın eşiğine getirdi. Özlenen kararlılık ve direnci gösteren isim ise beklenmedik bir şekilde Mitchell Johnson oldu. Olağanüstü çabasına eşlik eden Ben Hilfenhaus’un sağladığı destek sayesine Avustralya en azından skoru biraz daha şirin bir hale bürünse de asla yeterli olacak bir skor değildi. Tüm vurucuları oyun dışı kaldığında skoru 280’e taşımayı başaran ev sahibi ekip, İngiliz atıcıları son bölümde zorlasa da özellikle James Anderson ve Tim Bresnan’ın başarısı ve topları istikrarlı bir şekilde kavisli falsolarla göndermeleri sonucu kurdukları baskı dikkate değerdi.
İngiltere inningi başladığında Avustralya kaptanı Michael Clarke’ın ilk hamlesi açılış atıcısı olarak Hilfenhaus’un yanında Johnson’ı kullanmak oldu. Bununla Perth’teki gibi erken baskı uygulamak isteyen kaptanın hamlesinin çözümünü rakip kaptan Andrew Strauss buldu ve karşı atakla bu tehlikeyi kolayca savuşturdu. Günün ilerleyen saatlerinde kavisli hılı atışları düzenli uygulamaya başlayan Avustralya, bunun meyvelerini önce Strauss sonra da Trott’un wicketlarıyla alsa da baskıyı sürdüremedi. Uzun süredir merakla beklenen sol elli spinner Michael Beer’in devreye girmesi merak uyandırsa da Beer gerekli tehlikeli atışları yapamadı. Bu durumu kullanmak isteyen Alastair Cook’un Beer’e cezayı kesme isteği ters tepip vurduğu top Hilfenhus tarafından yakalandığınsa SCG’de büyük bir gürültü koptu. Ancak bu kısa süren mutluluğu umpire Billy Bowden bozdu. Ayak hatasından şüphelenen Bowden’ın  şüphelerini doğrulayan TV hakemi sayesinde Cook derin bir nefes alırken Beer’in yaşadığı hayal kırıklığı yürek burktu. Cook-Pietersen ikilisinin istikrarlı oyunu İngiltere’ye nefes aldırırken günün son yarım saatinde Johnson’ın aldığı Pietersen wicketı Avustralya’ya moral verdi. Günü 167/3 ile kapatan İngiltere halinden memnundu.
Maçın 3. gününde İngiltere eğer rakibiyle aradaki farkı 100 koşunun üzerine taşıyabilirse maçı galibiyetle kapamak adına en önemli adımı atacaktır. Moralsiz ve güçsüz Avustralya’yı bu halde yakalayan İngiltere şu an itibariyle galibiyete yakın gibi görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder