24 Ocak 2011 Pazartesi

ODI Serisi, 5. Maç, G.Afrika 250 - Hindistan 234


G.Afrika 250(Amla 116, 4-45 Yuvraj)- Hindistan 234(Pathan 105, Mornel 4-52)

Nihayet, 5 haftalık uzun maratonun sonuna gelinmişti, 5. ve belirleyici maç için adres Centurion'du. Beklenenin tersine, güneş, güzel yüzünü göstermişti Centurion sakinlerine. Bu kez para atışını kazanan Hindistan, bulutlu bir hava beklentileri doğrultusunda, önce fielding yapmayı tercih etti.

Bu seriler boyunca Greame Smith'in kabusu olan Zaheer Khan, hızlı atışları paylaştığı Munaf Patel'in yaptığı kötü başlangıcı tazmin edercesine, yine kurbanı olan Smith'i erkenden oyun dışına gönderdi.

Maçın beklenen anlarından biri, leg break atan ve bu özelliğile Dünya Kupası kadrosuna giren Piyush Chawla'nın ilk overıydı ve bu, 8. overda, powerplay'in sonuna doğru geldi. Ortalama bir başlangıç yaptı diyebiliriz; fakat önemli olan, Dhoni'nin biraz çaresiz kalmasıydı. Çünkü Zaheer-Patel'in arkasından gelecek orta hızlı bir atıcı, kadroda yoktu ve hemen spinnerlara dönüldü. 15.overın sonuna kadar da bu taktikle Harbhajan, Chawla ve Yusuf Pathan denendi. Morne Van Wyk, cesurca topları kenarlara göndermekten çekinmedi ve G.Afrika, erken wicket kaybına rağmen maça iyi başladı.


G.Afrika'nın dengesini bozan adam Yuvraj Singh oldu ve sol elli yavaş atışlarıyla Morne Van Wyk'i iyice yemledikten sonra, caught&bowled'u kolayca yaptı ve G.Afrika'nın güçlü ilerleyişini 116'da kesti. AB De Villiers de Yuvraj'ın gazabına uğrayanlardandı,11'de çıktı. Direnen adam Hasim Amla, G.Afrika'yı ayakta tutmaya devam ediyordu. Yanına JP Duminy'i de aldı ve 91 topta 92 koşu yakalayıp, güçlü bir 4. wicket ortaklığıyla devreyi kurtardı. Devre sonunda G.Afrika 250 yaptı,- Duminy biraz daha dikkatli olsa daha fazla da yapardı- fakat sayıların yarısı, neredeyse Amla'dan gelmişti. Yağmur arası Hindistan'a ilaç gibi gelmişti ve Duminy'nin çıkmasından sonra Zaheer Khan, ritmi bozulan vurucuları birer birer avladı; üstelik de çok kısa bir süre içinde. Bu yüzden evsahibinin koşu sayısı, potansiyelinin altında kaldı.

Bu 4 önemli over lık kaybın telafi edilmesi için D/L metodu uygulandı ve Hindistan'ın hedefi 268 olarak belirlendi. İyi gibi gözüken başlangıca rağmen ilk wicketı alan, Rohit Sharma'nın offstumpını direkman deviren Lonwabo Tsotsobe oldu. Artık hesap açılmıştı ve birazdan da Morne Morkel'in kısa topunda Virat Kohli gitti. Hepsi, koşular 20'yle 30 arasındayken oldu. Koşu beklenen vurucların devreyi kısa kesme durumu Yusuf Pathan'a kadar devam etti. Mevcut durumda, Parthiv Patel, 2. ODI maçını oynayan bir vurucu için gayet iyiydi. Fakat onun da serüveni, bence Simon Taufel'in hatalı out kararıyla bitti. Fotograf, Patel'in çıkaran yakalayış(?) anından yakalanma. Sadede gelirsek, ne zaman ne yapacağı belli olmayan Yusuf Patel, yine kahramanca takımına bir maç ve seri daha kazandırmaya geldi. O girerken takımın 33 overda 201 koşu yapması gerekiyordu. Kendisi 73 topta 105 gibi çok iyi bir strike rate'e imza attı. 119/8'de galibiyetten uzak gözüken takım, işin sonunda 33 koşu sayı farkla kaybetse de, Pathan elinden geleni yapmıştı. Kendisine palazlanma şansı veren atıcılardan Tsotsobe,Botha ve Peterson'un da wicket almayı başardığı maçta, Pathan'ı Morkel dışarı aldı. Böyleylikle, sonunda G.Afrika-Hindistan buluşmasından bir galip çıktı: Evsahibi G.Afrika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder