22 Ocak 2011 Cumartesi

ODI Serisi, 4. Maç, Güney Afrika - Hindistan: Güney Afrika 48 koşu farkla kazandı (D/L metoduyla)


Güney Afrika(Duminy 71*, Botha 44, Yuvraj 3/34)- Hindistan(Kohli 87*, Tsotsobe 2-25)

Port Elizabeth'de, rüzgarlı koşullar karşıladı iki takım oyuncularını. Güney Afrika, seride ayakta kalmak için kazanmak zorundaydı.

Para atışını kazanan Greame Smith, yine önce batting yapmayı seçti. İlk 10 overda, yani zorunlu powerplay bölümünde açıcılardan özellikle Hashim Amla, Zaheer Khan, Munaf Patel ya da Asish Nehra gibi hızlı atıcılar karşısında hiç zorlanmadı. G.Afrika bu bölümü 54 koşu yaparak bitirdi. Hindistan, bowling powerplay için sonraki 5 overı tercih etti ve Greame Smith'i de burada çıkarmayı başardı. Falsolu atışlarıyla G.Afrika'nın koşu oranını epey düşürmeyi başaran ekipte, Harbhajan, çok zor bir yakalayışı başarıyla sonlandırınca kaptan Smith çıktı.

Sonraki 5 overda da Dhoni, yine bir başka yavaş atıcıyı Yuvraj Singh'i görevlendirdi ve Hashim Amla 50'yi, G.Afrika da 100'ü bulduktan hemen sonra Yuvraj'ın atışında Morne Van Wyk, bu kez 15'i geçemeden dışarı çıktı ve olaylar gelişmeye başladı. G.Afrika, sanki "Kendini yok et!" tuşuna basmış gibiydi. Virat Kohli, bir önceki wicketı alırken top yere değmeden mi yakaladı diye düşünülürken Hashim Amla, Rohit Sharma'nın yavaş topunu yeteri kadar uzağa gönderdiğini düşünüp ikinci koşuyu zorladı ama bu kötü karar, runoutla dışarı çıkmasına sebebiyet verdi. Yuvraj'ın güzel dönen topu, AB DE Villiers'in daha oyuna ısınamadan devre dışı kalmasıyla sonuçlandı. Dünya Kupası kadrosuna alınan François Du Plessis, yine olmayan bir koşuyu almak isterken Dhoni'nin gazabına uğrayan bir diğer isim oldu. 100'e tek kayıpla gelen G.Afrika sonraki 25 koşu için 5 wicket harcadı.

Neyseki Johan Botha ve JP Duminy'nin 6.wicket ortaklığı, hızlı atıcıların yeteri kadar başarılı olamadığı bölümde onları düzlüğe çıkarmayı başardı. Başka kayıp yaşamadan neredeyse 200'e geldiler ama yavaş zeminden faydalanan Yuvraj, yine sweep deneyen Botha'ya son 10 overı göstermedi. Sonlara doğru Zaheer de wicket almaya yaklaştı ama hatalı kararla LBW'den kurtulan Duminy, devre sonuna dek oyunda kalıp 71 koşu yaptı. Bu da onları 265 koşuya getirdi.

Devreyi Sachin Tenudlkar'ın yerine kadroya aldığı Partiv Patel ve Rohit Sharma ikilisiyle açan Hindistan, daha Tsotsobe'nin ilk overında kayıp verdi. Tsotsobe, daha sonra Patel'i de çıkardı ve G.Afrika, rakibin ihtiyacı olan hızlı başlangıca izin vermedi. Hindistan'da direnenbilen tek isim, Virat Kohli oldu; onun da, kadroya alınması biraz soru işareti yaratan Robin Peterson'ın atışlarından faydalandığını söylemekte fayda var. Tabi Peterson ardından toparlayıp iki wicket almayı başardı. Ne Raina, ne Dhoni ne de bir önceki buluşmanın kahramanı Yusuf Pathan, Kohli'ye istikrarlı bir destek veremediler. 30. overda başlayan yağmur, maçın 4 overının gitmesine sebep oldu. Geri dönüldüğünde Hindistan'ın eldeki 4 wicketla 123 koşu yapması gerekiyordu ki bu epeyce zor gözüküyordu. Fakat denemeye fırsat kalmadan yağmur yine kendisini gösterdi ve par skorunun altında kalan Hindistan, açık farklı yenilgiden kurtulamadı ve serilerde zaten hiç bozulamayan eşitlik hali, bir kez daha karşımıza çıktı:2-2.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder