15 Ocak 2011 Cumartesi

Yeni Zelanda-Pakistan, 2.Test, 1.Gün, Yeni Zelanda 246/6

Yeni Zelanda 246/6 (Taylor 78, Vettori 38*, Gul 2/53)

Wellington’a oynanan ikinci Test maçında ilk günü avantajlı kapatn ekip hiç kuşkusuz Pakistan oldu. Hamilton’da oynanan ilk Test maçını üç günde kazanan Pakistan, bu maçı yenilmeden tamamlayabilirse 2006/07 sezonunda konuk ettiği West Indies’den sonra ilk kez bir Test serisini galibiyetle kapatmış olacak.
Deplasmanda oynadığı serilerde son galibiyetini yine Yeni Zelanda karşısında 2003/04 sezonunda elde eden Pakistan, tarihi bir başarının eşiğinde olduğunun bilincinde olarak maça oldukça etkili başladı. Kura atışını kazanan Yeni Zelanda beklendiği gibi vurucu olmayı seçti. Şiddetli esen rüzgarlarıyla ünlü ve ‘Windy Welly’ oalrak da bilinen Wellington’da özellikle rüzgara karşı atış yapmanın çok zor olduğu gerçeğini bilen ev sahibi ekibin amacı Pakistanlı atıcılar henüz ritmini bulamadan iyi bir avantaja sahip olabilmekti. Özellikle bir önceki Hindistan serisinde iyi maçlar oynayan açılış vurucusu Brendon McCullum’un daha ilk over içinde Umar Gul tarafından oyun dışında bırakılması tüm hesapları alt üst etti. Tecrübeli bir vurucusunu yitiren Yeni Zelanda iki genç vurucusu Martin Guptill ve Kane Williamson ayakta kalmaya ve Pakistanlı hızlı atıcılara karşılık vermeye çalıştılar. Eğer Avustralyalı umpire Daryl Harper 3.overın son atışında topun Guptill’in sopasına çarptığını tespit edip ‘out’ kararı verseydi Yeni Zelanda çok daha büyük bir sorunla karşılaşmış olacaktı. Tehlikeden ucuz kurtulan ev sahibi ekip skoru yavaş yavaş da olsa ilerletirken ilk saat biterken Williamson’ın sabırsız bir şekilde gereksiz bir topa hamle yapmaya çalışması sonucu oyundan çıkması Pakistan’ı ateşledi. Yemek arasına kadar çok etkili olan Pakistanlı atıcılar bunun karşılığını alamasalar da kontrolü elde tutmayı başardılar ve yemek arasına 80/2 ile gidildi.
Yemek arasından sonraki ilk yarım saat içinde Tanvir Ahmed’in arka arkaya iki topta önce Martin Guptill, sonra da Jesse Ryder’ı oyun dışına çıkarması Yeni Zelanda’yı şoka uğratsa da uzun süredir formsuz olan Ross Taylor’dan gelen destek önemliydi. Tim McIntosh’un yerine kadroya alınan James Franklin’in de Taylor’a eşlik etmesiyle toparlanma sürecine giren Yeni Zelanda, Pakistan’ın falsolu atıcılarına, özellikle de ilk maçın adamı seçilen Abdur Rehman’a karşı gösterdikleri direnç takdir topladı. Ross Taylor, çok ihtiyacı olan 50 koşuyu yaparak takımını maçta tutmayı başardı ve çay arasına takımını 147/4 ile taşıdı.
Maçta üstünlüğü ele geçirebilmek için son seansta kritik wicketlar alması gerektiğini bilen Pakistan ilk saat içerisinde önce Franklin’i sonra da Taylor’ı oyun dışında bırakarak amacına ulaşmak yolunda önemli bir adım atmasına rağmen bir önceki maçın ilk gününde olduğu gibi bu adımın gerisini getirmeyi başaramadı. Son 4 wicketı almak için çok çabalayan Pakistan atıcılarının yorulmaya başlaması ve spin bowlerların da wicket almaya çok yaklaşmalarına rağmen şanssız bir ünlerinde olması nedeniyle etkinliğini kaybetti. Kaptan Daniel Vettori önderliğinde bir kez daha toparlanan Yeni Zelanda Vettori-Young ikilisinin başarılı oyunuyla günü başka wicket kaybetmeden 246/6 ile kapatmayı başardı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder