30 Ocak 2011 Pazar

ODI Serisi, 2. Maç Pakistan Yeni Zelanda, Pakistan 43 koşu farkla kazandı

Pakistan 293(Hafeez 115, Afridi 65*) Yeni Zelanda 250 (Styris 46, Umar Gul 2-31)

İki takım kadrolarındaki değişikliklerle birlikte, epey hızlı esen bir rüzgar hiisedilmekteydi Christchurch 'de. Yeni Zelanda, Dünya Kupası öncesi, alternatiflere bakıyordu. Bu takım battingde, Daniel Vettori'siz, Jesse Ryder'sız ne yapacaktı? Hindistan serisinde pek de göz doldurmayan Kane Williamson, hücuma yeteri kadar destek verebilecek miydi? Bu gibi sorulara yanıt aramak için bu ODI, önemli bir fırsat olacaktı. Allrounder James Franklin'in yerine seamer Kyle Mills'i maç kadrosuna alan kaptan Ross Taylor, offspinner Nathan McCullum'u 11'de kullanmamayı tercih etmiş, Vettori gibi sol elli spinner Luke Woodcock'a da ilk kez milli formayı giyme şansını vermişti. Para atışını kazandıktan sonra da beklendiği gibi, atış yapmayı tercih etti. Takıma yine bu maçta katılan Jamie How ikinci yarıda batting yaparken hünerlerini sergileyecekti.

Wicket, rengi ve üzerindeki çimler itibariyle vurucular için tehlikeli gözüküyordu ve Ahmed Shehzad'la, Muhammed Hafeez'ın ayakta kalmaya ihtiyacı vardı. Yeni topla başlayan atakta Tim Southee yine erkenden bekleneni yaptı ve Shehzad'la, Kamran Akmal'ın wicketlarını, ilk 5 over içinde aldı. Fakat, çok da hızlı bir wicket olmamasına rağmen, Muhammed Hafeez'ın yaptığı boundaryler, takımın moralini yüksek tuttu.Diğer hızlı atıcı Hamish Benett, wicket alma konusunda, diğer arkadaşları kadar başarılı değildi ve Pakistan maça, gerçek anlamda bu bölümde başladı.

Ne var ki takımı 50'nin üzerine çıkaran 3.wicket ortaklığı fazla sürmedi. Jacob Oram'ın topunu havaya diken Younis Khan, Hafeez'a yardımcı olacak ortak değildi.Böylelikle, kağıt üzerinde, maçtaki önemli ortaklıklardan biri kuruldu; Misbah-Hafeez duvarı ne kadar erken aşılırsa, Yeni Zelanda için işler o kadar iyiydi. Aslında bu hedefe 72'de çok yaklaşıldı fakat wicketkeeper McCullum, Hafeez'ın sopasından gelen topu yakalayamadı. Bundan sonra Pakistan uzun süre başka wicket vermedi. Aradaki kısa Scott Styris-Luke Woodcock seansları, wicket almada etkili değildi. Düşük skorlu bir maç olması bekleniyordu, o yüzden ortaklığı, etkisi fazla büyümeden yok etmek gerekliydi. 36. overda durum 150/3'ken, nihayet Jacob Oram bunu başardı. Luke Woodcock da 10 over boyunca, ilk milli maçına çıkan bir oyuncu için iyi iş çıkardı denebilir fakat son overında rakip hızlanmaya başlamıştı.

Umar Akmal,tek günlük maçta, 50'ye en hızlı ulaşan adam m unvanını egale eden Shahid Afridi'yle birlikte, Woodcock'un ardından kullanılan batting powerplay hakkından da faydalanarak büyük bir hızla kazandıkları koşularla Yeni Zelanda'nın moralini bozdular. Tabi kariyerinde ilk kez bir tek günlük maçta 100'ü geçen Hafeez'ı da unutmamak lazım. Sonuç olarak evsahibinin alması gereken koşu, bir anda 294'e yükselmişti. Belki de rüzgar, hızlı ve orta hızlı atıcıların, devrenin sonunda etkili olmasını engellemişti. Kısaca Yeni Zelanda'nı başlangıcı iyi, orta bölüm idare eder ve son bölümse kötüydü.

Yeni top seansına çok iyi başlangıç yapan Martin Guptill ve Jamie How, takımı galibiyet için umutlandırdılar. İlk 5 overda takım 30'u geçmişti ama Sohail Tanvir ve Abdul Razzaq'la baş etmekte zorlanmayan ikilinin dengesi, Wahab Riaz girince bozuldu; Tanvir, bir hızlı-bir yavaş atış derken Jamie How'ı şaşırttı ve wicket da bu böyle geldi. İkincisini almak, Pakistan için çok da pahalı olmadı. Yine de 66/2, kötü bir başlangıç değildi. Kötü olan, Ross Taylor'un neredeyse hiç bir katkı veremeden oyun dışı kalmasıydı. Bu wicketın kahramanı Umar Gül'le iyi bir ortaklık oluşturan Wahab Riaz, Taylor'ın çıkmasıyla morali bozulan ve koşu almakta çok zorlanan Yeni Zelanda'ya öldürücü bir darbe daha vurdu ve Guptill'i çıkardı;yakalayışın kahramanı, Ahmed Şehzad'dı.

Yeni Zelanda, Kane Williamson ve Scott Styris'in formuna kalmıştı ve her iki allrounder da Kiwilerin son önemli kalesi oldu. Tabi aradan geçen yaklaşık 20 overlık bölümde tek bir wicket alınamaması, spinner yokluğuna da bağlanabilir, falsolu atıcı olarak, bir tek Muhammed Hafeez kullanıldı. Koşu oranı düşük olmasına rağmen ikilinin takımı 130'lara ulaştırması, galibiyetin halen ulaşılabilir olduğuna işaretti. Fakat 50'ye gidiyor gibi gözüken Styris, Umar Akmal tarafından güzelce yakalandı ve 2 over sonra Williamson'ın çıkmasından sonra, Yeni Zelanda vurucuları teslim bayrağı çekmişçesine birer birer devrildiler. Pakistan Yeni Zelanda'yı kendi silahıyla, hızlı atıcılarıyla vurmuştu. Bu sahada kazanmaya alışık olan Yeni Zelanda'nın bu seferki vurucuları, Vettori'nin yokluğunda zorlandıklarını gösterdiler. Böylece seriye 1-1'lik eşitlik geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder