16 Ocak 2011 Pazar

Yeni Zelanda-Pakistan, 2.Test, 2.Gün, Yeni Zelanda 356, Pakistan 134/2

Yeni Zelanda 356 (Vettori 110, Taylor 78, Gul 4/87), Pakistan 134/2 (Umar 70, Ali 62*, Vettori 1/28)

Dün heyecan verici geçen bir günden sonra bugün Pakistan’ın ilk amacı, bir an evvel Yeni Zelanda’nın kalan 4 wicketını da alarak ilk gün elde ettiği avantajın hakkını vermekti. Ne var ki Pakistan için 2.gün hiç de beklediği gibi geçmedi. Özellikle Basin Reseve’deki wicketın vurucular için avantaj sağlaması ikinci gün de Pakistanlı atıcıların ilk günkü disiplini korumaları gerektiğini gösteriyordu. Bunu başaramayan Pakistanlı atıcıları cezalandıran ise dünden kalan ikili kaptan Daniel Vettori ve Reece Young oldu. Hızlı bir şekilde skoru ilerletmeye başlayan Vettori önce kendisi 50’yi geçti sonra da ortağı Young’ın kariyerinde ilk kez 50’yi geçmesini sağladı. Her ne kadar Young yemek arasından hemen önce wicketını Tanvir Ahmed’in atışıyla kaybetse de yemek arasına gidilirken ev sahibi ekip 73 koşu almış ve 319’a ulaşmıştı.
İkinci seansta geri kalan vurucuların en büyük görevi Vettori’yi mümkün olduğunca vuruş sırasında tutarak skoru ilerletmesini sağlamaktı. Diğer vuruculardan sayı anlamında fazla katkı beklemeyen Vettori bu sayede Pakistan atıcılarının dağınıklığını cezalandırma şansı buldu. Modern çağın en iyi oyuncularından biri kabul edilen Vettori 100 sayıyı geçerek günün kahramanı oldu. Pakistan atıcıları en sonunda Vettori’yi oyun dışında bırakarak inningi noktalandırdıklarında 356’ya ulaşan Yeni Zelanda’nın bir ara 166/5 olduğunu düşünürsek geldiği nokta oldukça önemliydi.
Elbette ki Basin Reserve wicketının Pakistanlı vurucular için de yardımcı olması göz ardı edilemezdi. Ancak bu faktörü nötralize etmek için Yeni Zelanda’ya umpire yardımı eklenince Pakistan kendi inningine gergin bir başlangıç yaptı. Umpire Rod Tucker 2.overda Tim Southee’nin atışını karşılayan Mohammad Hafeez’in sopasından gelen sesi yanlış yorumlayıp topun sopaya çarparak yakalandığına hükmetmesi Pakistan’ın ilk wicketını kaybetmesine neden oldu. Bu zor durumdan toparlanmak için çok çalışması gereken Pakistanlı vurucular Taufeeq Umar ve Azhar Ali çok iyi bir mücadele ortaya koydular. Yeni Zelanda atıcıları her ne kadar rakibe fazla koşu şansı vermemeye çalışsalar da yeterli tehdit oluşturamadılar ve Pakistan aradaki farkı kapatmaya başladı. Eğer günün son overında Vettori güzel bir atışla Umar’ı avlamasaydı Pakistan çok daha moralli bir şekilde günü kapatabilirdi ama son overdaki wicket, iyi mücadele eden Yeni Zelanda’nın günü iyi bir şekilde kapatmasını sağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder