5 Ocak 2011 Çarşamba

Test Serisi, Güney Afrika 362&341(Kallis 109*, Boucher 55, Harbhajan 7-120) Hindistan 364

Güney Afrika 362&341(Kallis 109*, Boucher 55, Harbhajan 7-120) Hindistan 364 (Tendulkar 146, Steyn 5-75)

Cape Town'da yine güneşli bir havayla girildi güne. Hatırlarsanız, serilerden önce, maçın son günlerinde falsolu atışların can yakmaya başlayabileceği tahminini aktarmıştım. MS Dhoni de bunu dikkate almış olmalı ki günü Sreensath'la açtıktan hemen sonra offspinner Harbhajan'ı atışlara getirdi.

Hindistan'da dünkü gün sonu wicketıyla Güney Afrikalılara kötü bir sürpriz hazırlayan Harbhajan Singh, bıraktığı yerden aynen devam ederek girdi güne ve Alviro Petersen'i, biz daha ne olduğunu anlayamadan çıkardı. Hemen ardından Amla da, Harbhajan'dan gelen topu süpüreceğim derken ilginç şekilde kendi kalesini devirerek erkenden oyun dışı kaldı. Güney Afrika için kabus senaryosu gerçekleşmişti ve Kallis'in sırtındaki yük, bu iki wickettan sonra bir kat daha artmıştı. Zaten kekeleye kekeleye koşu alan Güney Afrika, bu kez de Zaheer-Harbhajan bowling atağı karşısında De Villiers'i kaybetti. Bu arada, daha önceden sakatlandığı ve ancak gerekirse vuruş yapmaya geleceği söylenen Kallis, acısını belli etse de direnişini sürdürdü. Yemek arasına gelindiğinde Güney Afrika, yaralanmıştı. Üç önemli vurucu çıkmış, üst sıra dağılmıştı ve Kallis sakat sakat oynarken, Zaheer ve Singh'in pek de acıması yoktu. Elde edilen 121 koşu hiç de tatmin edici değildi.

İkinci seansta Sreensath ve Sharma'yla birlikte geçilen yeni topun da kurbanı, son bir iki devresinde önemli yardımcılık görevleri üstlenen fakat bu kez katkı veremeden çıkmak zorunda kalan Ashwell Prince oldu. Rakibin fiyakası bozma görevini seve seve devralacak, cesur ve umarsız bir hücumcuya ihtiyaçları vardı ve wicketkeeper Boucher da boundary bulma konusundaki hevesini Ishant Sharma'dan çıkardı epeyce. Bozulan moralleriyse Jacques Kallis'in, Hindistan'ın iştahını körelten oyunu, çıkmaktan uzaklarda olduğunu gösteriyordu. Sonunda çay arası geldi ve 91 koşu için verilen tek wicket, gayet iyi bir alışverişti evsahibi için.

Son seans başında, Amla gibi süpürme hareketi yapacağım derken neredeyse LBW'yle yakalacaktı Kallis ama hakem Simon Taufel'la şans onun yanındaydı. Bu arada 50'yi aşan Mark Boucher'in zehiri, sakat olan Virender Sehwag'ın yerine part time falsolu atışlar yapan Sachin Tendulkar'dı. Yerine giren Dale Steyn'in hızlı ve başarılı sayı kazandırma projesi sayesinde Kallis de biraz rahatladı. Fakat Steyn, art arta kaybedilen üç wickettan ilkini koruyordu. Tüm bunlar Güney Afrika'nın bileğini bükse, 7 wicket alan Singh'in de dediği gibi, eğer hızlı atıcılar biraz daha tehlikeli olabilseler di, avantaj çok büyük olacaktı. Herkes, günü yine centuryle bitiren Kallis'in iki devrede 200 yapma ihtimalini de konuştuğunu hatırlıyordu gün bittiğinde. Ne yazık ki bu,olmayacak; Hindistan, 340 koşu yaptığı takdirde, maçı ve seriyi kazanacak ve bunun için de biraz şansa ihtiyaçları olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder