19 Ocak 2011 Çarşamba

Yeni Zelanda-Pakistan, 2.Test, 5.Gün, Yeni Zelanda 356 & 293, Pakistan 376 & 226/5, Maç berabere bitti

Yeni Zelanda 356 (Vettori 110, Taylor 78, Gul 4/87) & 293 (Guptill 73, McCullum 64, Gul 4/61), Pakistan 376 (ul Haq 99, Khan 73, Martin 4/91) & 226/5 (Khan 81, ul Haq 70*, Southee 2/49)

Son gün oldukça heyecanlı geçmesi beklenen Test maçından bir galip çıkmasını bekleyen bizler feci şekilde yanıldık. Güneşli bir Wellington gününde oldukça umut verici başlayan maç giderek heyecanını kaybetti ve son seansta da Yeni Zelanda rakibini zorlayamayınca maç beraberlikle sonuçlandı. Böylece Pakistan 2 maçlık Test serisini 1-0 kazanmış oldu.
Son gün hesaplar oldukça basitti. 90 over içerisinde Yeni Zelanda 10 wicket alabilirse maçı kazanacak veya Pakistan 274 koşu alıp maçı kazanacaktı. Evinde uzun bir süre Test maçı oynamayacak Yeni Zelanda’nın son fırsatı iyi değerlendirip bir galibiyet almasını bekleyenler için ilk saat ümit vericiydi. Daha 2.over içinde Tim Southee’nin aldığı Taufeeq Umar wicketı Yeni Zelanda’nın galibiyete olan inancının bir göstergesiydi. Bir de ilginç bir tesadüf; Pakistan’ın deplasmanda aldığı son seri galibiyeti 2003 yılında Yeni Zelanda’daydı, serinin 2.maçı Wellington’da oynanmıştı ve Pakistan’ın yine galibiyet için 274 koşuya ihtiyacı vardı. Taufeeq Umar o maçta da oynamış bir oyuncuydu, 34 koşu alıp oyun dışı kalmıştı ancak Pakistan maçı kazanmıştı. Aynı durumu tekrar yaşamak istemeyen Yeni Zelanda, ilk saat henüz dolmuşken Chris Martin’in aldığı Azhar Ali ve Mohammad Hafeez wicketları ile avantajlı konuma geçmeyi başardı. Ne var ki bu iyi performansı devam ettiremeyen Yeni Zelanda atıcıları, kaptan Daniel Vettori’nin de kötü bir gününde olması nedeniyle yeterince tehdit edici olamadılar. Erken gelen wicketlar sonucu 274 koşuyu alması zorlaşan Pakistan bundan sonra galibiyeti kovalamak yerine daha defansif bir oyun oynayarak yenilmemeyi düşününce heyecan azaldı. İlk inningin kahramanları Younis Khan ve Misbah ul Haq yavaş ama dengeli bir şekilde koşu almayı sürdürdüler. Aradan geçen 44 over boyunca kurdukları 118 koşuluk ortaklık Yeni Zelanda rüzgarının dinmesini sağlarken Pakistan’ın maçı kaybetme ihtimalini giderek azalttı. Çay arasına girilmeden hemen önce Tim Southee’nin Younis Khan’ın wicketını alamsı son seans için ev sahiplerini ümitlendirdi. Ancak kaptan Misbah ul Haq bir sürpriz yaşanmasını önleyerek son seansta da wicketını kaybetmedi ve takımının maçı berabere bitirmesinde büyük pay sahibi oldu. Günün sonunda Pakistan 226 koşuyla galibiyetin sadece 4 koşu uzağında kalmış olmasına rağmen durumdan memnundu. Maçın adamı ise beklendiği gibi Misbah ul Haq seçildi.
Bu Test serisinin de bitmesiyle artık Test maçlarına yaza kadar ara verilecek. Bu sayede bizler de önümüzdeki ay başlayacak Kriket Dünya Kupası’na odaklanacağız ve dostum Uygar Karaca ile birlikte bu kupa için çok özel dosyalar hazırlayıp karşınızda olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder