6 Ocak 2011 Perşembe

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 5.Test, 4.Gün, Avustralya 280 & 213/7, İngiltere 644

Avustralya 280 (Johnson 53, Watson 45, Anderson 4/66) & 213/7 (Clarke 41, Watson 38, Bresnan 2/32), İngiltere 644 (Cook 189, Prior 118, Johnson 4/168)

Adım galibiyete yaklaşan İngiltere, bugün maçı kazanamadığı için kendini şanssız olarak görebilir. Buna rağmen dördüncü gün ortaya koydukları mücadeleye şapka çıkarmamak haksızlık olur. Güne 488/7 ile başlayan İngiltere’de kalan diğer oyuncuların performansları zaten çok eleştirilen Avustralyalı atıcıların amatörler gibi görünmelerini sağladı. Bütün seri boyunca Perth hariç hiçbir maçta 20 İngiltere wicketını almayı başaramayan Avustralyalı atıcıların çaresizliği ve beceriksizliğini daha fazla vurgulamaktan inanın yoruldum. Bu beceriksizliği çok iyi değerlendiren İngiltere dünün üzerine 156 koşu daha ekleyerek Avustralya’nın derin acılar içerisinde kıvranmasını sağladı.
Artık serideki 3. yenilgiyle yüzyüze olan Avustralya’nın iki seçeneği vardı, ya hızlı bir şekilde çektiği acıyı sonlandıracak ya da direnmeye çalışarak acıları arttıracaktı. Avustralyalı açılış vurucuları ilk yolu seçerek Shane Watson önderliğinde pozitif bir yaklaşım sergilemeye çalıştılar. Buna rağmen bütün seri boyunca peşlerini bırakmayan o teknik eksikliklere bağlı problemlere bir de Wastson’ın karıştığı run out eklenince Avustralya için yapacak fazla bir şey kalmadı. İngiliz atıcıların yerden yere vurduğu Avustralyalı vurucular iyi ve sabırlı başlangıçlarını yüksek skorlara taşıyamadan birer birer domino taşları gibi devrildiler. İnmgiliz atıcılar her ne kadar bugün 10 wicketı da alarak yarın tekrar gelmek zorunda kalmak istemeseler de Peter Siddle ve Steven Smith’in kolay teslim olmaması nedeniyle bu emellerine ulaşamadılar.
Artık yarın serinin son gününde İngiltere maçı kazanarak 3-1 galip gelecek ve Avustralya’nın acılarına son verecek. İngiltere için bu kadar harika geçen günün en üzücü kısmı Paul Collingwood’un Test kariyerini noktaladığını açıklamasıydı. İngiltere’nin en spektaküler oyuncusu olmamasına rağmen bana kalırsa İngiltere’nin bu düzeye gelmesinde en büyük emeğe sahip oyunculardan biri olan Collingwood’un emeklilik kararı bir burukluk yarattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder