19 Ocak 2011 Çarşamba

ODI Serisi, 3. Maç, Hindistan 223 -Güney Afrika 220 Hindistan 2 wicket farkla kazandı

Hindistan 223(Pathan 59, Harbhajan 23*, Morkel 3-28) G.Afrika 220(Du Plessis 60, JP Duminy 52, Harbhajan 2-23)

Sıra, Newlands'daki 3. serideydi ve Hindistan, heyecan dolu maçı kazanıp seride 2-1'le öne geçti.

Para atışını kazanan Güney Afrika, wicketın, günün ilerleyen saatlerinde yavaşlamasından çekindiği için batting yapmayı seçti. Böylece erken dakikalarda yüksek skora ulaşıp, bunu korumakta zorlanmayacaklardı. Geride kalan yıllarda da Newlands'da yüksek skorlu maçlar izlenmişti. Masa üzerindeki hesap böyleydi.

G.Afrika, Dünya Kupası'na da götürmeme kararını verdiği, istikrarlı maçlar çıkaramayan David Miller'ı kadrodan çıkarmış, yerini Faf Du Plessis'le doldurmuştu. Hindistan'daysa sakatlanan Sachin Tendulkar, WC kadrosunda var; ancak oynayıp oynayamayacağı kesin değil. Bugünkü maç kadrosunda yer alan Yusuf Pathan'sa, WC kadrosunda yer almayı başardı.


Zorunlu powerplay kısmında Zaheer Khan, 7. overda atış açısını değiştirdi ve Hashim Amla'yı ıskaya zorlayarak wicketı aldı. Halbuki o ana dek daha çok zorlanıyormuş gibi gözüken Smith'ti. Powerplay'de rakibin hızlı başlayamadığını gören Dhoni, 5 overlık bowling powerplayle devam etme kararı aldı ve burada da ODIler boyunca hayal kırıklığı yaratan Colin Ingram'ı Harbhajan Singh yakaladı. Falsolu atıcılardan, alternatif olarak atışlara getirilen Yusuf Pathan da, Zaheer Khan'ın harika yakalayışı, Greame Smith'in aşırma-plase vuruş denerken dışarıda kalması derken Güney Afrika, devrenin ortasında 90-4 gibi kötü bir skorla yakalandı.

Evsahibini düzlüğe çıkaran ikili, ilk ODI milli maçını oynayan Du Plessis ve zaman zaman bu gibi kötü durumlarda ortaya çıkan Harbhajan Singh oldu. Son 5 overda Du Plessis'in çıkışıyla biten ortaklık, takıma 110 koşu kazandırdı.200'ün aşıldığı bu bölümden sonra gelen vurucular, ancak 23 koşuyla destek verebildiler, G.Afrika devreyi 220 koşuyla bitirebildi. Pek de yeterli bir skora benzemiyordu ama daha kötüsü de olabilirdi.


Hindistan'ın devresiyse, son dönemde alışıldığı gibi olaylı başladı. Formsuzluğuyla dikkat çeken Murali Vijay, Steyn'in caught&bowled'uyla-süper bir yakalayıştı bu da- oyun dışına çıktı henüz bir koşu yapabilmişken. Bunun ardından çok cesur davranamayan Hindistan'lı vurucular, zorunlu powerplay'i bitirdiklerinde, ancak Güney Afrika'nın aynı dönemdeki koşu sayısına ulaşabilmişlerdi. Asıl çözülme, 10. overdan sonra başladı. Takımı 50'ye ulaştıran Rohit Sharma ve Virat Kohli, 15. over gelmeden, maçın genelinde çok iyi oynayan Morne Morkel'in atışlarıyla oyundan çıktılar. Falsolu atıcılardan Botha ve JP Duminy, Hindistan'ı ayağa kaldırması beklenen ikiliden MS Dhoni ve Yuvraj Singh'i avlayıp, G.Afrika'yı galibiyete yaklaştırdı. 93 koşuya karşılık 5 kayıp, devrenin ortasında Hindistan için iç açıcı bir durum değildi.

Ne var ki ODIlerin tecrübelisi Suresh Raina ve T20lerdeki performansıyla ODI takımına çağırılan ve aslında burada da başarılı olabileceği sinyallerini önceden veren Yusuf Pathan sahneye çıktı. Özellikle Pathan kıaa süre içerisinde bir sürü kenar topuna imza atıp, 50 topta 59 koşu yakaladı.Tabi Morkel'in ortaklığı bitirdiği dakikalarda iş halen bitmemişti. 168/6, halen 221 için çaba gerekiyor anlamına geliyordu.

Bir güzel kurtarış daha geldi ve bunu başarıp Pathan'a da son 10 overı göstermeyen Morkel, takım kazansa kahraman olacağını kesinleştirdi. Ne var ki Harbhajan Singh, son dönemde sıklıkla izlediğimiz batting performonslarından birine daha imza atıp 20'yi geçti ve Pathan'ın başlattığı geri dönüşü, Kolomb-Vespucci ikilisini hatırlatarak bitirdi. G.Afrika'nın 'diğer' iki hızlı atıcısı Parnell ve Tsotsobe, toplamda 1 wicket alarak bu maçta sınıfı geçemedi. Hindistan'sa serilerde öne geçti.


Maçın görüntülerini şu adreste bulabilirsiniz:

http://www.crichotline.com/india-vs-south-africa-3rd-odi-2011-highlights-cape-town/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder